Persoonallinen lahja

Joskus isotkin firmat tarvitsevat pikkuputiikkien apua. Yleensä sellaisessa tilanteessa on aikaa vähän. Kerran piti saada tunnin sisällä paikallisen puusepän valmistama vakka. Oli siinä jännittämistä, kun soitin valmistajalle ja pyysin häntä tuomaan sen Pellavasydämeen. En saanut pappaa oikein käsittämään, miten kova kiire on kysymyksessä. Hän sanoi puhelimeen: ”No juu, me olemme nyt juuri tässä syömässä ja lähdetään sitten käymään kaupungilla. Voidaan tuoda samalla…” Firmasta jo soiteltiin ja kyseltiin ja minä pureskelin kynsiäni.

Tässä on toinen paikallisfirman liikelahja. Alunperin tässä pellavapussukassa lukee Uusikaupunki, mutta pyynnöstä tein sen firman nimellä. Hyvin lyhyellä varotusajalla lupasin tehdä näitä viisi kappaletta.Tässä oli se hauska idea, että vaikka nämä lähtivätkin ulkomaille, niin sieltä ovat lahjansaajat tulossa Uuteenkaupunkiin, joten heillä on sitten kartta valmiina.

Tuo karttaosuus on tasku. Pussukka on vetoketjullinen ja vuorillinen. Huom! Karttoja ei saa käyttää ilman lupaa. Minä olen ostanut tähän kaupungin keskustan karttaan käyttöoikeuden. Viime kesäksi jo tästä piti suunnitella tuotteita, mutta kesken on edelleen ja pahoin pelkään ettei ehdi vielä tänä kesänäkään kovin kummosia ideoita toteuttamisasteelle.

Tämä kuva haluaa välttämättä olla näinpäin. ei suostu kääntymään. Koska en kysynyt ostajalta lupaa julkaisemiseen, suttasin kuvasta firman nimen pussukan takapuolella. Lahjansaajat olivat miehiä, joten kehittelin tällaisen pakkauksen. Yksinkertaista ja kierrätystä, paperinaru ja tapettia.

Taas kerran ajauduin pohtimaan käsityön imagoa. Eräs käsityöyrittäjä etsi laadukasta etikettiä itselleen. Ei kelvannut mikään itse tehty, eikä tavallinen. Piti nimenomaan olla ”timangi”. Tavallaan ymmärrän senkin, mutta itse arvostan käsintehdyn leimaa, sitä millä tuote eroaa tehdastekoisesta. Mutta eihän kaikki yrittäjät siihen pyrikään. Voihan periaatteena olla että tehdään parasta, laadukkainta, erikoisinta…

Jos sinä ostat käsintehtyä, mikä siinä on oleellisinta? Mitä ”handmade” sinulle merkitsee?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top