Pyhätöitä

Kun olin lapsi, meillä ei missään tapauksessa saanut sunnuntaina tehdä töitä. Jopa virkkaaminen oli kiellettyä ja sen perusteluita en ymmärrä vieläkään. Vaikka kyseessä ei mikään taivaaseenpääsyasia olekaan, niin silti on mielestäni aivan kunnioitettavaa pitää kiinni vanhoista ”perinnäissäännöistä”. En itsekään mielelläni kuuntele sunnuntaisin ruohonleikkaamista tai mattojen tamppaamista. Jaksan aina vaan ihmetellä, miten ne lapsuuden säännöt vuosien kuluessa lievenevät, esim. virkkaamisen kieltänyt isäni saattaa aivan hyvin käydä sunnuntaina kaupassa ja se on mielestäni – jos ei väärin, niin ainakin aivan TURHAA.

No, tänään meillä näköjään vietetään pitkäperjantaita aivan väärin. Minä ompelen ja mieheni leipoo!

Illalla kerroinkin, että toin useamman kangaspakan kotiin tarkoituksena saada lauantaiksi jotain valmiiksi. Teen kangaskasseja. Näitä yritän saada lauantaina jotekin ulos näyttämään ”liputukselta”. Nyt kysyisin teiltä mielipidettä kassin koosta. Yleensä teen isompia ja levennetyllä pohjalla. Tämä ensimmäinen versio on ainakin aika pieni ja ihan tavallinen. Ainoastaan kassin suuhun laitoin väreihin sopivan lipareen, jotta sain sankojen ompeluun vähän vaihtelua. Sangat yritin mitoittaa niin, että kassin saa olkapäälle.

Kuva on otettu työn ääressä, jotta kassin koko olisi jotenkin hahmotettavissa ompelukonetta vasten. Mitä mieltä olet, pitäisikö olla suurempi? Yksi vaihtoehto on, että  teenkin vielä pienempiä, lasten kasseja.

Näin pieneen kassin en ajatellut tehdä minkäänlaista taskua, en sisä- enkä ulkopuolelle. Jos mietin omaa käyttöäni, niin tämä ei ole kovin hyvä koko. Yleensä tarvitse ison ostoskassin ja käsilaukkuongelmastani olenkin juuri kertonut. Ehkä tämän kokoinen olisi lähinnä käsilaukun korvike kesäkäyttöön?

Mervi
ps. vastatkaa pian, että pääsen jatkamaan työtä….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top