Avainsanat ja järjen köyhyys

Mielenkiinnolla luen Google Analytics-raporttia blogeistani. Miltä paikkakunnalta lukijat ovat, kuinka kauan lukevat blogiani – vai lähtevätkö heti pois – millä hakusanalla ovat blogin löytäneet jne…Niin ja tietysti se on kiinnostavaa, kuinka paljon kävijöitä on esim. päivässä… Kävijämäärät ovat huimasti nousseet. Muistan, kuinka alussa olin ihmeissäni, kun viisi (5) kävijää oli päivän aikana poikennut lukemassa minun kirjoitustani.
Tähänastinen ennätys on eiliseltä päivältä, kävijöitä oli jo yli 400.

Ei tuo raportti kylläkään kaikkea kerro. Jos lukijoita on päivässä useampi sata ja se kuitenkin kertoo vain muutaman käynnin syyn, miten ne loput ovat tulleet?

Tänään sain tekstiviestin tyttäreltäni. ”Siis hei HYI mitä kuvia sä oot blogiis laittanut O_O Ihmiset viel luulee et näytän aina niin kamalalta!”  Kerroin, että eihän niitä näe kuin vajaa 400 ihmistä ja sain vastaukseksi Wäääää. Arvatkaa vaan, mitä se nyt sanoo, kun näkee tän!

Ennen joulua kävin kahden illan kurssin kotisivujen tekemisestä. Kirjoitinkin siitä silloin. Yhtenä asiana painotettiin avainsanojen tärkeyttä. Jos haluaa kotisivuilleen paljon lukijoita, kannattaa mm. viljellä paljon käytettyjä hakusanoja, joilla sitten lukijat ”eksyvät” sivuillesi.

No, mikä sitten on blogin kirjoittajalle tärkeää; julkisuus, suuret lukiijamäärät, kommenttien määrä, uudet asiakkaat, kohonnut myynti vai mikä? Mikähän minulle on tärkeää?

– Olen huomannut, että tästä kirjoittelusta on tullut tosi kiva HARRASTUS.
– Monista teistä lukijoista on tullut tuttuja. Käyn lukemassa teidän blogejanne ja tuntuu, että tiedämme toisistamme jo vaikka mitä.
– Blogiin kirjoittaminen jäsentää omia ajatuksia. Kun kirjoitan asioita kaupalta, samalla joudun itsekin niitä paremmin pohtimaan ja perustelemaan itselleni.
– Blogi on päiväkirja, jota on kiva jälkeenpäin katsella. Asiat ovat tallessa ( jos on tehnyt varmuuskopiointia)

Miksi sitten lukijat tulevat blogiani lukemaan?
Mitä ajatteli se lukija, joka kirjoitti hakusanaksi ”mitä on järjen köyhyys” ja löysi itsensä blogistani (no se oli kylläkin se toinen lonkkaleikkaus-blogi). Saikohan hän vastauksen kysymykseensä?

Minkä takia sinä tulit blogiini? Oletko vakkarilukija, tulitko jollain hakusanalla?

ps. Kuteiden alennusmyynti jatkuu: keltainen kude myytiin jo lähes loppuun. Oranssia on vielä ja nyt tulee lisäksi turkoosin värinen kude. Senkin hinta on siis 3 euroa/kg. Vyyhdit ovat reilun kilon painoisia.

Tässä kuvassa turkoosia kudetta on ylähyllyllä, sen oikeassa nurkassa. Plus että sitä on säkillinen takahuoneessa! Nyt kutomaan raikasta mattoa kevääksi…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top