Vanhat joulupallot

En edes muista, montako vuotta siitä on aikaa, kun löysin kierrätyskeskuksestä vanhoja joulujuttuja. Luulenpa, että kyseessä oli jonkun liikkeen vanhoja varastoja. Pakka jouluista lahjapaperia, paaaaaljon sellofaaniarkkeja, kuivakukka-asetelmia ja sellaisia puoli metriä korkeita pahvikoristeita kattoon ripustettavaksi. Taisi siinä olla vielä jotain muutakin.

Oli myös joulupalloja.

En osannut päättää mitä niille teen. En tiennyt, ovatko vanhoja vai uusia. Mutta nyt olen viisaampi.

Lähetin sähköpostia ainoaan suomalaiseen joulukoristetehtaaseen  – Weiste Oy Helsinki. Kerroin palloistani ja sain tällaisen vastauksen:

Hei täältä Weisteeltä!
Kiitos mielenkiinnosta vanhoihin joulukoristeisiin. Pahoittelen vastauksen viivästymistä, olen laittanut Porvoon Taidetehtaalle näyttelyä Weisteen joulukoristeista ja se on vienyt aikani. Pienehkö näyttely on siellä auki yli joulun.
Hauska, että olet onnistunut hankkimaan vanhoja koristeita, niitä enää harvoin löytyy. Sinun pallosi ovat muovipalloja, joiden päälle on kutistettu nelivärinen kuvakalvo. Pakkaus on meidän ensimmäinen tällainen pitkä pallopakkaus. Se tuli käyttöön 60-luvun lopussa. On kyllä jo viitisenkymmentä vuotta vanha. Millaisia muut ostamasi olivat, aika harvoin löytyy näitä pakkauksia?

Yli viisikymmentä vuotta vanhoja ja vielä alkuperäisessä pakkauksessaan! Joku keräilijä voisi olla jopa kiinnostunut näistä.

Saavat jäädä odottelemaan….

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top