Turvallisia lasten leluja

Toissapäivänä kympin uutisissa ja eilen sanomalehdissä kerrottiin Tukesin tekemistä lelutarkastuksista.

Viisi lelua oli vedetty kokonaan markkinoilta niiden turvallisuuspuutteiden vuoksi. Oli liikaa jotain vaarallisia aineita tai irtoavia osia tms. Yksi traktori oli kyllä äkkiseltään niin tutun näköinen, että aivan säikäytti!

Mutta kyseessä ei siis ole nämä meilläkin myynnissä olevat lelut, vaan samantyyppinen, maalaamaton, mutta kuitenkin erimallinen traktori. Tänään vielä putiikissa repelin tuota traktorin rattia, josko se olisi jotenkin irroitettavissa. Mutta ei, ei sitä millään saanut irti!

Ostaessani nämä varmistin myyjältä, että ovat varmasti turvallisia ja hän kyllä niin vakuuttikin. Juuri tämä on syy, miksi en juurikaan myy käsintehtyjä lasten leluja. Tiedän, miten tarkat ja tiukat turvallisuussäännökset niitä koskevat.

Jos itse valmistaisin leluja, pitäisi vielä enemmän olla tietoinen näistä säännöksistä. Lelut tulisi varmasti TARKASTUTTAA ja varustaa asianmukaisilla merkinnöillä. Mutta nythän en leluja valmista – tai no, joitain yksittäiskappaleita. Myyntitapahtumassa meillä on AINA puhetta näistä turvallisuusasioista.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top