Matkalla

On se tainnut jo useamman vuoden olla käytössä tämä taksin tilaaminen keskitetysti yhdestä numerosta. Nyt olen jo sen verran monta reissua tehnyt että muistan sen. Eilen muistui mieleen myös sen huonot puolet. Olin menossa laboratorioon – onneksi ilman ajanvarausta. Tilasin invataksin puoli tuntia ennen. Tunnin verran sitten odottelin kyytiä ulko-ovella. Kaupungissa ei ollut vapaana yhtään taksia, mihin olisi päässyt pyörätuolilla. Soitin tilausnumeroon ja sieltä vaan todettiin tilanne. Päätin sitten yrittää tavallisella taksilla, mikä saapuikin ihan kohta. Se vaan on noloa, kun tavallisen taksin kuljettaja joutuu raijaamaan mut pyörätuolilla pitkin luiskia, mikä on varsin rankka homma. Sitten pitää joko ottaa pyörätuoli mukaan tai etsiä sellainen määränpäästä. Kuitenkaan hän ei voi lisätä hintaan avustajalisää, minkä taas saa invataksin kujettaja.

Tänään oli sitten taas tarve taksille. Istun nyt juuri isossa invataksissa, joten enää ei olu huolta. Aamulla kyllä vähän jännäsin, jollei autoa taaskaan tule ja nyt lääkäri odottaa… auton tulemista on vähän mahdoton varmistaakaan, sillä vaikka tekisit tilauksen miten aikaisin tahansa, taksit saavat siitä tiedon vasta tuntia ennen lähtöaikaa.

Ideana tässä kelasysteemissä taisi alunperin olla kyytien yhdistely. Totuus taitaa kuitenkin olla se, että isot autot kulevat edestakaisin Turun väliä vain yksi ihminen kyydissään. Aika hankala tähänkin matkaan olisi yhdistää kenenkään toisen kyytiä. Menen Raisioon ja taksi odottaa (?) siellä niin kauan kun lääkärissä menee ja sitten palaan samalla taksilla kotiin. Kotiin on aina kiva palata, vaikka olisi vain hetkenkin pois. Ja minun tapauksessani tällainen vaatimatonkin poissaolo virkistää. Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top