Tämä postaus on osa pukeutumisneuvoja -koulutuksen kotitehtävää. Etäopetuksessa kuuntelimme teamsin välityksellä opettajan selostuksen ja katselimme dioja vaatekaappi-ideasta. 

Kerroinkin jo aiemmin, miten aloitin oman vaatekaappini karsimisella. Noin puolet (yhteensä 56 vaatetta) lähti kiertoon ja jäljelle jäi vain ne, joita oikeasti saattaisin pitää. Siellä ne poistetut nyt kirpparilla odottelevat uusia käyttäjiä…

Nyt meidän piti koota asukokonaisuuksia vaikkapa johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Minun kokoelmani saattaisi olla vaikkapa kuvitellulle työmatkalle.

– valitaan omasta väripaletista neutraalien värien joukosta kaksi peruspukua (yläosa ja alaosa)

– lisäksi kaksi neutraalia ala-osaa (totesin nämä turhiksi kuvata, koska ovat niin samantyyppisiä)

– viisi yläosaa väriperheen kirkkaista tehosteväreistä

Sain luvan opettajaltamme Maarit Orellilta käyttää hänen opetusdiaansa selventämään tätä vaatekaappi-ideaa.

Ja ideana on siis toisiinsa sopivat värit ja asujen yhdisteltävyys. Sama periaate toimii valitessa esim. matkavaatetusta, mutta yleisemminkin vaatekaapin suunnittelussa: hanki toisiinsa sopivia vaatteita, niin sinulla on aina helppo valita toimivia kokonaisuuksia. Vältä yksittäisiä heräteostoksia, joita et voi yhdistää aikaisempiin asuihisi.

Ja se epämatemaattinen laskutoimitus sitten 4+2+5=40. Eli lopputuloksena olisi 40 erilaista asua…

No sitten hommiin!

Tässä mun kaksi ”kokopukua”. En omista (eikä ole koskaan ollutkaan) jakkupukua tai housupukua, joten nämä nyt kelvatkoot…

Eli tummasiniset pitkät housut farkkupaitiksen kera ja tummansininen hame harmaan villiksen kanssa.

Ylimääräiset alaosat näille olisi mustat legginssit ja musta liehuhelmainen hame.

Sitten ne kirkasväriset yläosat:

Ja sitten niitä yhdistelmiä voi tehdä näillä muutamilla vaatteilla vaikka ja kuinka monta! Ja tästä puuttuu vielä ne ylimääräiset kaksi alaosaa… Kaikki alla olevista yhdistelmistä ei ole ”optimaalisia” mutta tämän tehtävän tarkoituksena olikin vaan näyttää, miten muutamalla vaatteella saadaan aikaiseksi monta asua, kunhan värimaailma pysyy yhtenäisenä.

Ja tässä vielä kuvattuna nuo vaatekappaleet:

Erittäinen iloinen yllätys oli tämä asu, jonka hame muutaman vuoden takaa ja sitten Vilan puuvillainen neule, jonka ostin menneellä viikolla netistä, kun halusin jotain LYHYTTÄ. Se on suloisen vaalean sininen, tykkään!

Ai että tuli tyttömäinen olo!

Mahdoitko huomata, että kuvauksissa oli kahdet kengät, mustat ja valkoiset. Uskaltauduin laittamaan hameen kanssa matalapohjaiset tossut, huiiiii!

Summasummarum: Ei niitä vaatteita kovin montaa tarvitse olla, kunhan värit sopivat toisiinsa. Asuyhdistelmiä voi tehdä paljon. Sen kuitenkin huomasin, että vaatekaappini on VÄRITÖN. Mustaa, harmaata ja sinistä.

Ehkä kevääksi hankin jonkun iloisen yläosan omasta KESÄN väriperheestä? 

Pellavasydämen Mevi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita