Olemme joutuneet muutaman kerran myymään eioota, kun asiakas on tullut kysymään lapasia lapselle. Päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen ja valitsin paksuhkon langan, että saisin nopeasti valmista. Ja kyllä olikin onnistunut lankavalinta!

Mallin otin ”omasta päästä” – tai siis kädestä. Valitsin helpoimman peukalon mallin, eli viisi silmukkaa erivärisellä langalla… Kaikkiin sukkiin ja lapasiin teen aina samanlaisen kärkikavennuksen: joka puikon lopussa kaksi silmukkaa yhteen. Välikerroksia niin kauan kunnes puikolla ja 8 silmukkaa, sitten kavennukset joka kerroksella. Tykkään itse tästä mallista.

Näistä tuli kertakaikkisen ihanat lapaset. Pehmeät ja lämpöiset. Lanka on ehkä vähän turhankin hieno (ja hintava) lapasiin, mutta kannattaa kyllä. Katian Peru, jossa on 40% villaa, 20% alpakkaa ja 40% keinokuitua. 

Hiukan olisi kannattanut lyhentää ranneketta, koska nyt lankaa kului 110 grammaa, eli yksi kerä ei aivan riittänyt. Puikkosuositus tälle langalle on 6-6,5 mutta minä neuloin 4 puikoilla, kun halusin oikein tiivistä.

Tässä vilahtavat uudet muoviset Prymin puikot. Haluaisin niitä jo oikein kovasti mainostaa, niin mainiot ovat, mutta kun pienet koot on jo kaikki myyty. Nelosia ja sitä isompia on vielä jäljellä.
Aivan ihana muovinen puikko, jonka varsi on kolmikulmainen ja pää pisaranmallinen. Puikko on erittäin kevyt ja myös kevyt pitää kiinni. Pyöreä pää ei ota sääpuolia langasta. Luulen, että minä vaihdan kaikki puikkoni näihin. Aivan ohut ( 2 ja 2,5) ei kuulemma onnistunut valmistaa. Niitä emme saaneet myyntiin ollenkaan. Jatkavat tuotekehitystä. Myös pyöröpuikot tulevat myöhemmin näytille. Sen sijaan saimme kyllä pitkiä neulepuikkoja. Sukkapuikoista numero 3 joustaa tosi paljon, jopa ehkä liikaa?

 Näitä lapasia voin kyllä sydämestäni suositella, on ne niin suloiset kädessä!
Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samantapaisia artikkeleita