Mekkoja

Vaatekaappi on tupaten täynnä. Mutku. Ei ole mitään muodikasta, vain vanhoja rytkyjä. Taitaa olla tuttua monelle muullekin kuin minulle. Enkä siis oikeasti tarvitsisi yhtään vaatetta lisää…

Pukeutumisneuvoja-koulutukseen kuuluu luonnollisesti trendien seuraaminen, pitää olla muotitietoinen. Tämä taisi vähän yllättää minut ja varsinkin se, miten se itseeni vaikuttaa. Tuli tarve uusia vaatekaappi. Ei siis kaappia, vaan sen sisältö.

Tein koulutehtävää syksyn 2020 muodista ja siihen perehtyessäni huomasin, että kukkamekot on nyt in. Vaikka ei enää kesä olekaan.

Koska suosin kaikissa hankinnoissani paikallisia pienyrittäjiä, lähdin käymään siinä ainoassa ei-mummo ”muotiliikkeessä” vain todetakseni, ettei mistään vaatteesta ollut tarpeeksi isoa kokoa. Toinen harmillinen seikka oli se, että väriskaala oli lämpimiä syksyvärejä. Ja minä kun olen joko kesä tai talvi. Vielä ei minulle ole värianalyysiä tehty, mutta tiedän olevani kylmien värien ihminen. Sen tuolla liikkeessä sain kuitenkin päähäni, että kukkamekkoa lähden metsästämään.

Verkkokauppohin siis googlaamaan kukkamekkoa. Lähes mahdoton tehtävä löytää kylmien värien mekko, joka ei olisi musta ja jossa olisi pitkät hihat. Jouduin ”tyytymään” Cellbesiin. Olen sieltä aiemminkin tilannut ja todennut laadun olevan, jos ei nyt huonoa, niin ainakin epätasalaatuista.

Tällaisen löysin. Tässä on oikein mainio kaula-aukko  ei kun siis pääntie (jotain oppinut mittatilausompelijakoulutuksessa). Se on pyöreä ja v-aukkoinen samalla kertaa.

Halusinkin juuri tuollaisen pitkän maksimekon, jossa on helmassa useampi frillakerros.  Hihat ovat myös minulle mieleiset vajaamittaiset ja ne saa tampilla kiinni.

Kävimme Turussa ihan muissa asioissa, mutta innostuin Wiklundilla katselemaan myös mekkoa. Itse asiassa tämä tapahtui jo ennen tuota punaisen mekon saapumista. Ensimmäistä kertaa tutustuin Zizzin vaatteisiin. Tämän mekon kuosi ei oikein miellytä, varsinkin, kun kuvion kohdistaminen on epäonnistunut, mutta malliltaan mekko on kiva. Frilloja tässäkin ja napit alas asti.

Avustajani Susanne on nuori ja muotia seuraava. Häneltä sain neuvon, että mekkojen päällä käytetään neuleita. Ehkä tämä ei kuitenkaan ole ihan sitä, mitä hän tarkoitti. Mutta värit ainakin sopivat toisiinsa.

En ehkä tule tällaista yhdistelmää pitämään, mutta puseroa pitkien housujen kanssa kylläkin. Se on aivan ihana materiaali, 100 % villaa, mutta pehmeä ja kutittamaton. Ensimmäinen ostokseni Kekäleestä.

Laitan tähän vielä tuotetiedot ostoksistani.

Punainen mekko Cellbesiltä. Koko 46/48, 100 % viskoosi ja valmistusmaa Kiina. Hinta 54,95 €

Roosan värinen neule Kekäle. Koko 46, 100 % villa ja valmistettu Kiinassa. Hinta 139 €, ale 69,50 €

Sininen mekko Zizziltä. Koko heidän kategoriassaan L, 100 % viskoosi ja valmistettu Intiassa. 64 €

Huolestuttavaa näissä ostoksissa on (paitsi valmistusmaa) myös se, että huomasin, miten helppoa ostosten tekeminen netissä on. Eikä tässä vielä kaikki – lisää paketteja on tulossa. Mutta tällaisella pienellä paikkakunnalla ei todistettavati ole vaihtoehtona ostaa paikallisista liikkeistä, kun valikoimaa ei ole.

Nuo mekot ovat tosi huolettomia pitää. Kuulemma mekkoja voisi käyttää pitkien housujen, jopa farkkujen kanssa, mutta ehkä minä vanhanaikaisena ihmisenä ”revin” paksut sukkahousut jalkaani. Kenkinä näissä asuissa olisi muodikkain vaihtoehto maiharit, mutta en saa niitä jalkaani, joten tyydyn tällaisiin reiluihin kävelykenkiin, jotka olen ostanut jo toista vuotta sitten, mutten kertaakaan käyttänyt. 

Nyt sitten vaan ihmettelen, että onkohan tuollainen pitkä mekko edullinen isolle ihmiselle, jos verrataan esim. tähän asuun.

Jokseenkin tuskaisaa oli näitten kuvien saaminen. Etukäteen valmistelin miestäni, että olisi hyvällä huumorilla ja kärsivällinen. Näitten asukuvien lisäksi otimme monta kuvaa koulutehtävää varten. Siinä kuvista tehdään vartaloanalyysi, mutta ne kuvat eivät ole julkaisukelpoisia. 

Saat kertoa mielipiteesi. Olen iloinen, jos viitsit kommentoida. Eikä haittaa, vaikket tykkääkkään. Senkin haluaisin kuulla.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top