Monta ratkaisua naaman rypistymiseen

En mielestäni ole turhamainen, mutta tämän postauksen kuvavalinnat ehkä antaisivat aihetta syyttää omahyväisyydestä. Suhde omaan kroppaani on armollinen, mitä nyt läskit kiukuttaa. Minulla on lapsuuden lonkkaleikkausten jäljiltä piiitkät ja paksut arvet reisissä ja sääressä. Muistan äitini lohduttaneen (lähinnä itseään), että voisin aikuisena poistattaa ne plastiikkakirurgilla – hah! Ei ole käynyt pienessä mielessäkään…

Tässä kuvassa minä makaan Helsingin Invalidisäätiöllä. Alle 4-vuotiaaksi minulle oli tehty jo seitsemän isoa lonkkaleikkausta.

Lonkkiani on leikelty yli 20 kertaa, joten arpia on tullut paljon lisääkin. Mahanahasta on menty 11 kertaa sisuksiin.

Nyt 60 synttärien lähestyessä ihon kimmoisuus katoaa silmissä. Silmien ympäriltä ja leuasta varsinkin. En meikkaa juuri koskaan ja olen koittanut huolehtia ihon ravitsemisesta ja kosteuttamisesta, mutta nyt on konstit vähissä. Kaiken lisäksi helttaani tuli vielä 5 cm pitkä poikittaisarpi, kun minulta poistettiin lisäkilpirauhanen. Eikä kirurgi suostunut – no ei tietenkään! – samalla poistamaan ylimääräistä nahkaa.

Olen ostanut marketeista L’Oréalin kahdenkympin anti-age voiteita  ja kemppareilta Diorin kahdensadan euron ryppyrasvoja huomaamatta niissä mitään eroa. Viimeisimmäksi minut sai myyjä koukutettua Retinol-voiteen ostamiseen. Puhe oli niin vakuuttava: tämä on ainoa aine, jonka tehokkuuteen ihotautilääkärit ”uskovat”. Aine on vahvaa ja sen käyttö piti aloittaa varovasti, ensin joka toinen päivä. Minulle jäi tunne, että iho huutaa kosteutta tämän voiteen jälkeen. Ja rypyt senkun syvenee…

Jos ei googlesta katsomalla selviä, niin facebookiakin voi vielä yrittää. Niinpä kysyin
yhdessä Facebookin ryhmässä vinkkejä oikeasti toimivasta ryppyvoiteesta. Sain yli 200 kommenttia. 

Tässä poimintoja kommenteista ja minun vastaukseni: 

*  
Retinolia sisältävät voiteet, esim. A-vitamiinivoide apteekista yövoiteeksi. Sekoitan sitä muihin perusvoiteisiin tai Nivea Softiin. Tuntuu hyvältä. Ryppyjä ei niinkään vähennä, estää ehkä enempien syntyä, eihän se eletty elämä mihkään katoa ja hyvä niinTämätyyppistä siis jo kokeilin, mutta en tuota, että lisäisin kosteutta samalla kertaa. Näin teen seuraavalla kerralla

*
Hyvät perintötekijät tärkeintä – ei siis mitään toivoa, koska isäni suku on ”leuaton heltta” – tyyppiä

*
Mene mieluimmin tehokkaaseen laitehoitoon tai happohoitoon: tca-kuorinta tai Fractora-laitehoito, laseria myös kehutaan. No juu, menen perjantaina paikalliselle kosmetologille.

*
Oikeasti? Ei mikään. Mutta se ei haittaa. Voi ruveta.


*
Käy koulutetulla ammattilaisella hoidoissa ja käytä ammattilaisen suosittelemaa tuotetta. Kuitenkin kaikki me vanhetaan ja toiset rypistyy enemmään toiset vähemmän ja se on sallittua. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että itsestään huolehtiminen kokonaisvaltaisesti on tärkeämpää kuin ryppyjen hoito, mutta tiedän varmaksi että ammattilainen voi laitehoidoilla ja oikeilla ammattituotteilla vaikuttaa ihoon(ryppyihin). Siksi suosittelen sellaisella kosmetologilla käyntiä joka on erikoistunut anti ageing hoitoihin. Kaikki kosmetologit eivät ole yhtä hyviä tässä. Samahan pätee lääkäreihinkin.
Tämä on  varmasti totta, mutta taas on ongelma – minkä laitehoidon valitsen? Olen jo varannut ajan kosmetologille, saa nähdä!

Tämä lienee totta – onhan ammattikuvaajan ottama kuvakin ihan eri kuin itse nopsasti näpsästy.

 

*
Muutama kilo painoon lisää, pitää ihon siloisena. ”pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä”  Juu, tämä toimi aikansa. Läskinä laskin leikkiä, että syön rypyt siloiseksi. Laihtuminen todellakin pahensi asiaa.


*
Etanavoide ja oikeastaan tärkeintä on mitä suuhusi laitat, uni ja raitis ilma Etanavoide kokeiltu, muttei suuhun!

*
Sperma, Kuolema sisäisesti vai ulkoisesti? Nämä on vielä kokeilematta
 
*
Huomioi suojautuminen auringolta. Tupakointi ja aurinko kaksi suurinta ihovihollista. Kosteutus, hyvä puhdistus, a-vitamiinipitoiset ihovoiteet. Rakasta itseäsi, iloitse eletyistä vuosista, katso tulevaisuuteen kuin auringonvaloon, elä hetkessä.. sisäinen säteily heijastuu ulospäin. Tupakkaan en ole koskenutkaan, mutta auringossa polttanut ihoni monesti. Nykyään olen varovaisempi.

 

*
Ryppyihin ei kyllä mikään rasva valitettavasti auta… Hyaluronihappoa pistoksina ja botoxia. Rasvat auttaa, kun niitä on käyttänyt koko ikänsä. Ihon tehtävä on suojata sen alla olevaa aluetta ja siksi mikään seerumi tai rasva ei imeydy niin syvälle, että jo tulleet rypyt häipyisi. No voi harmi…

*
 Asenne ja iloinen ilme – kukaan ei edes huomaa ryppyjä kun katsoo iloisiin silmiin. Juu, osaan näytellä, toivottasti tehoaa! Tässä kuvassa olen just kaatunut heti leikkauksen jälkeen, huoli on kova, mutta ilon kautta!
 
*
Nukkuminen Tämä. Resepti on jokapäiväisessä käytössä, mutku aamulla tilanne näyttää vielä pahemmalta.

*
Riittävä ja säännöllinen vedenjuonti ja uni. Sisäiset rasvat myös kuntoon (oliiviöljy, siemenet, pähkinät ja laadukas omega3 tuote) ja Skin serum Zinzinolta on mun keinot. Skin serum suojelee, korjaa ja uudistaa ihon soluväliainetta ja auttaa pitämään ihon nuorekkaana 24 tuntia vuorokaudessa. Ja toki stressin minimointi, niin kuin se vain on mahdollista. Vedenjuonti on mun kompastuskivi

*
Eräs lady kerran neuvoi, että ole ajelevasi parta kuten miehet tekevät joka aamu. Kasvojumppaa parhaimmillaan.. Pitääpä mennä mukaan katsomaan mallia. Äiti neuvoi X-Y-jumpan, sitäkin olen yrittänyt kuuriluonteisesti

*
Kun se kollageeni poistuu solusta siihen ei kauheen moni jippo auta. Juo vettä riittävästi, nuku hyvin, syö terveellisesti. Siinä jokunen vink vink. Ex:ä sanoi että pulla päivässä pitää rypyt loitolla.


*
Jos kaikki nämä purkit ostettuasi huomaat, että rypyt eivät kadonneet, suosittelen kahta varmaa keinoa: juot monta tuopillista kaljaa ja pikku pöhnässä nukut yösi vatsallaan – simsalabim ja rypyt poissa. Käsittely toistetaan päivittäin. Terveyden kannalta kevyempi keino on heikommat linssit ja suopean himmeä valaistus, keino vähentää merkittävästi myös naamaan iän myötä ilmestyviä karvoja.

*
Ei sulla mitään ryppyjä ole kaunis nainen. 

*
Vinkkinä muuten, että kannattaa kuvata ylhäältä alaspäin Terveisin: Valokuvaaja  niin taitaa olla.Toki tiedän, että ryppyjen peittämiseen auttaa meikkaaminen, mutta olen liian laiska siihen ja moneen muuhunkin!

Summa summarum:
Tutustun vielä saamiini vinkkeihin ja teen raportin niissä mainituista ryppyrasvoista. Muutama siellä nousi ylitse muiden.

Toki täällä odotellaan blogiyhteistyötarjouksia – niistä ei minulla ole kokemusta – jotta pääsen kokeilemaan, millä tuotteella nuo rypyt siliää.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top