Kunnallisvaaleihin

Viime kunnallisvaaleissa olin Kristillisdemokraattien (Kd) ehdokkaana. Vaalien mentyä erosin puolueesta ajatuksella, etten varmasti enää koskaan innostuisi lähtemään ehdokkaaksi. Poliitikot ovat tunnetusti hyviä puhumaan ja niinpä minut saatiin houkuteltua mukaan. Tällä kertaa olen Pro Uusikaupunki -listalla. Tämä on puolueeton yhdistys, jonka jäsenet ovat eri puolueista tai kokonaan sitoutumattomia. Jokainen saa ajatella omilla aivoillaan ja toimia niinkuin sydän (tai järki!) sanoo…

Minun vaaliteemani liittyvät vammaisiin, vanhuksiin ja yrittäjiin. Haluan vaikuttaa siihen, että vammaisten oikeudet toteutuvat tässä kaupungissa, että viranomaiset noudattavat päätöksenteossaan vammaispalvelulakia ja rakentaminen on esteetöntä. Jos vanhustenhoito keskitetään kotiin, silloin pitää vahvistaa kotiin tuotavia palveluja. Omaishoitajia ei saa jättää yksin raskaan työnsä kanssa. Heidän lomiinsa pitää olla vaihtoehtoja, ei riitä, että hoidettavan voi viedä laitokseen intervallipaikalle. Jotenkin pitää mahdollistaa myös hoitajan tulo kotiin ja myös yöksi.

Näiden ”pehmeiden arvojen” lisäksi haluan vaikuttaa pienyrittäjien toimintamahdollisuuksiin. Uusikaupunki on matkailukaupunki, mutta se ei ole mitään ilman yrittäjiä. Ei pelkästään hotelleja ja ravintoloita, vaan myös muita palveluyrittäjiä tarvitaan, jotta voidaan houkutella matkailijoita kaupunkiin. Tällä hetkellä Uusikaupunki hykertelee Valmet-tehtaan menestyksestä. Sen tarjoamat työpaikat tuhansille on tietysti mahtava juttu, mutta yhtälailla tulisi nähdä pienyrittäjien tärkeys. Ei ole matkailijoiden, muttei oman väenkään, kiva kulkea pitkin katuja, joiden äärellä loistavat tyhjät liikehuoneistot. Pienet vähittäisliikkeet aloittavat suurin toivein, mutta jopa puolen vuoden päästä (starttirahan päätyttyä) huomaavat, ettei kannattanutkaan.

Näillä mennään. Miltä sinusta kuulostavat vaaliteemani? Äänestäisitkö? – No, pidettäköön vaalisalaisuus, ei tarvitse ääneen sanoa.

Taisin jo aiemmin mainita, ettei valtuusto ole ensitavoitteeni. Ajattelen, että vielä enemmän pääsisin vaikuttamaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa, vaikka taitavat lautakunnatkin olla viranhaltijoiden kumileimasimia?

Mika Renholm, paikallinen valokuvausyrittäjä, onnistui mielestäni mainiosti.
Studio Foto-Mika.

Hiukset laitettu kampaamossa, meikki ihan oma 5 minuutin hutaisu. Korvakorut tehty vamhoista hopealusikoista. Kaulakoru itse tehty kansalaisopiston korukurssilla. Tunika ties mistä….

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top