Arkista juhlan odotusta

Meillä kotona mennään vielä aika arkisesti. Tänään oli putiikissa puuhakas päivä. Villasukkia paketoitiin PALJON. Ehdoton ”hittituote” on tänä jouluna ollut (miesten) villasukat. En muista, että koskaan aiemmin olisi näin ollut. Se taas meni aivan samoin kuin viime vuonnakin, että lankojen ostaminen loppui hyvissä ajoin kuin seinään. Niiden jälkeen myytiin vielä kranssitarvikkeita. Kyllä muitakin lahjatavaroita ostettiin. Kaikenkaikkiaan oli ihan huippuhyvä myynti.

Huomenna, aattona, aion vielä päivystää ovikellon soittoa kotoa käsin.

Joulusiivo on tehty – mieheni imuroi ja pesi lattiat. Tytär pyyhki päällimmäiset pölyt. Minä poistin enimmät sotkuni lattioilta ja siinä se sitten olikin. Olen/olemme antaneet periksi. Muistan useamman joulun, kun olen putiikista tultua itkua vääntäen alkanut suursiivon. Ja kyllä tytölläkin välillä oli itkussa pitelemistä, kun kaappeja (ihan omasta vaatimuksestaan) järjesteli. Voi, se on niin turhaa!

Kaikkein eniten aikaani vietän tässä työpöytäni ääressä tietokone nenän edessä. Ja tätä ei ole ollenkaan siivottu. Selän taakse onneksi jäävät suurimmat sotkut. Voi olla, että pyhien aikaan intoudun järjestelemään tai sitten en….

Kuinka voikin aikuinen ihminen saada työpisteensä tuon näköiseksi. Kävisikö selitykseksi se, ettei pääse liikkumaan. Tai se, ettei voi kävellessään keppien vuoksi kantaa tavaroita mukanaan. No ei.
Mutta minua lohdutti facebookista  bongattu tutkimus, joka toteaa epäjärjestelmällisten ihmisten olevan iloisia, rohkeita ja lähes neroja. Lueppa täältä!

Meillä on kyllä laatikot paistettu (Mirva) leivonnaiset leivottu (Mirva) kiisseli keitetty (Aarre) ja jouluruoat hankittu (Aarre) mutta vielä syömme arkisesti. Vasta huomenna on juhlaruokien vuoro. Tässä iltapalani Turun Sanomien lisäksi:
alkoholitonta siiderijuomaa, saaristolaisleipää ja savukalatahnaa, joka on sitten kertakaikkiaan namnam. Paikallisen kalakaupan saalista.

Vielä ennen nukkumaanmenoa järjestelen kodarin päällisin puolin kuntoon. Aamulla on petivaatteitten vaihto. Joulusaunaa ei totutuista tavoista poiketen ole, koska tässä talossa ei ole saunaa.

Näillä mennään.
Pellavasydämen Mervi

Toinen siililapanen vielä jäi puuttumaan, mutta jos joku niitä kysyy, niin laitanpa odottaessa valmiiksi. Ja sain muuten kaikki tilaustyöt ajoissa tehtyä, vaikka aikamoisen loppukirin jouduinkin ottamaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top