Nepalilaisten käsin virkkaamia hamppuhattuja.

Esittelin jo edelliset hatut facebookissa ja yksi lukija tilatessaan hattuja kirjoitti ”Don’t smoke my hat” ja minä ihmettelin että mitä ihmettä…haluaako hän niihin sellaisen tekstin vai mitä…? Tänään sitten työharjoittelija (nuori ja enkuntaitoinen) valaisi minua hampunpolttamisesta….

Vaikka Nepalista on nyt ollut vähän hankala saada tilattuakaan tavaraa ulos, onnistuimme kuitenkin saamaan lisää hamppuhattuja.

Minulle kerrottiin hampusta näin:

Hamppu on bambun tavoin luontaisesti antibakteerinen materiaali. Se on yksi vanhimmista, pisimmistä, elastisimmista ja kestävimmistä luonnonkuiduista. Hamppu on erittäin monikäyttöinen kasvi.

Hamppukuitua on käytetty jo pitkään erilaisten köysien, verkkojen ja purjekankaiden ja mm. paperin valmistukseen. Hamppu on ollut suosittu kuitu, koska se kasvaa nopeasti ja vaatii kastelua huomattavasti vähemmän kuin puuvilla. 

Hamppuvaate on hyvin hengittävä ja suojaa ihoa auringolta, sillä se suodattaa 95 % haitallisesta UV-säteilystä.

Suomessa hampun viljely kuihtui lähes olemattomiin 1950-luvulla. Syynä oli mm. maaltamuutto ja uusien korvaavien raaka-aineiden käyttö

Hamppua on kolmea eri lajia. Öljy- ja kuitulajikkeet eivät päihteeksi kuitenkaan sovellu.

Nämä hamppuhatut kerätään suoraan perheiltä Nepalista.


Suosittelemme käsinpesua ja narukuivausta.

Sain paaaljon uusia hattuja. Pyysin lähettämään niitä malleja, miten muutenkin eniten menee ja muutaman lisäksi näytekappaleeksi.

Järjestimme työharjoittelijani Ripsan kanssa tänään oikein kuvaussession. Pystytimme kameran jalustimelleen ja nukenpää toimi mallina. Tällaisia kuvia saimme aikaiseksi. Olen muuten harjoitellut Paint- ohjelman käyttöä, jotta sain numerot kuviin. Näin ei tule sekaannuksia, minkä hatun kukin tilaaja haluaa.

Näissä lierihatuissa on oikein kiva lierin reuna. Sinne on upotettu taipuisa rautalanka, joten lieriä saa muokattua erilaisiin asentoihin. Lisäksi nämä voi mytätä pieneen tilaan matkalaukkuun tai piknik-reppuun. Tuota lippalakkia on vain muutama kokeeksi. Se on malli miehille ja näyttää ihan erilaiselta, kun vähän mallia muokkaa.

Olen näistä oikein innostunut. Vaikka olenkin vakaasti päättänyt, etten ikinä enää mene mihinkään messuille (täällä kirjallinen todiste) kuitenkin piti tänään mennä katsomaan kukkamessujen info-sivua. Pienin paikka (4×4) olisi maksanut 200 euroa, joten aika monta hattua olisi saanut myydä, että senkin hinnan tienaisi. Päätin siis jo ennen päätetyn kanssa johdonmukaisesti, etten mene messuille myymään.

Näitä voi kyllä postitse saada hintaan 29 euroa + postimaksut eli yhteensä 33 euroa. Mitä laitetaan?

Pellavasydämen Mervi
ps. mikä sinun mielestäsi on linnunpelätin-hattu -liian helppo arvata….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top