Hyvä ompelukone?

Muuton yhteydessä nurkista löytyi 6 ompelukonetta/saumuria – ja yksi on vielä jossain piilossa. Kaupungissa ei ole ompelukoneenkorjaajaa, mutta sellainen vierailee silloin tällöin. Pakkasin kolme konetta autoon ja kävin näyttämässä niitä.

Kaikkein kallein koneeni todettiin kaatopaikkakamaksi. Siihen on jo kaksi kertaa vaihdettu moottori ja taas se olisi ollut edessä. Remontti tulisi liian kalliiksi, kun ei enää menisi takuuseen. Älä ikinä milloinkaan osta Viking Emerald -merkkistä ompelukonetta! Ostin sen joskus kymmenen vuotta sitten ja maksoin alennuksilla n. 800 euroa.

Sen sijaan vanha Singer – se pelittää edelleen ja on nyt huollon jälkeen taas kovassa iskussa. Korjaaja sanoikin, että ”eihän sitä edes saa hajalle”. Rautakone, jota voi käyttää ronskimpaankin ompeluun. Toinen koneeni on Pfaff, jonka olen käytettynä ostanut jostain kirpparilta. Sekin on ihan käypä kone. Nyt vaan tarttis muistaa itse huoltaa – puhdistaa ja öljytä – koneensa.

Niin hassulta kun se kuullostaakin, viime aikoina olen ommellut Lidlistä ostamillani ompelukoneella ja saumurilla. Olen ollut niihin erittäin tyytyväinen, mutta pelkäämpä, että koneenkorjaaja ei tule aikanaan tykkäämään?

Teollisuuskoneen varmaan jokainen ammattiompelija tarvitsisi. Minulla on yksi käytetty ollut, mutta ankarasta opiskelusta huolimatta en onnistunut saamaan siihen edes lankoja paikoilleen, joten annoin eteenpäin. Pärjään kyllä näillä taviskonella.

Elektronista konetta en osta koskaan enää. Luulenpa että olen liian äkkipikainen moisiin hienouksiin. Koneen pitää lähteä liikkeelle silloin kun minä niin haluan, mennä eikä meinata!

Seuraavana päivänä: Aloin ommella Pfaffilla. Ei siinä ollutkaan puolaa eikä puolakoteloa. Nojuu, mainitsihan se korjaaja tästä. Löysin sekä metallisen puolan, että siihen puolakotelon, mutta vielä olis tarvittu rinkula niitten ympärille. Ehkä sellainen jostain täältä löytyy….

Vaihdoin siis Singeriin. Noh. Siitä taas puuttuu poljin ja johdot. Huoh! Sitäkin korjaaja kysyi ja arvelin sellaiset jossain olevan. No tietysti on, kun olen tällä ommellut. Ei siis tullut mitään ompelusta vaan pitää lähteä vanhaan kotiin hakemaan ne Lidlin koneet. Ei muuten, mutta saattaa ehtiä inspis menemään ohi!

Onko sinulla sananen sanottavana tähän ompelukoneasiaan? Kuulen -siis luen- mielelläni.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top