Uusi taito

Ilmoittauduin kansalaisopiston korukurssille. Tykkään koruista tosi paljon, pidän päivittäin koruja. Minulle kelpaa rihkamakorut, mieluiten isot ja näyttävät.

Kurssin käymisen tarkoituksena oli, paitsi oppia tekemään koruja, myös tutustua erilaisiin materiaaleihin. Pellavasydämessä on ollut pienen pieni valikoima korutarvikkeita, mutta nyt olisi tarkoitus sitä laajentaa. Haluaisin tietää, mitä tarvikkeita pitää välttämättä olla valikoimissa.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Opettaja Tuija Kangas oli tuonut mukanaan paaaljon erilaisia helmiä ja muita tarvikkeita. Saimme itse valita, mitä teemme ja minkälaisista aineksista. Tässä oli minun tarjottimeni.

En ole koskaan pitänyt pikkutarkasta työskentelystä. Korujen tekeminen on juuri sitä. Jo noiden työkalujen käyttäminen vaatii osaamista ja tottumista.

Ensimmäisenä työnä tein korvikset. Olin jossain nähnyt tällaiset – pitkän ketjun päässä värittömät helmet – ja se kuva mielessäni valmistin samantyyppiset.

Toisena työnä rakentelin rannekorun. Vieressäni istuva neitonen teki itselleen samantyyppisen ja minä pääsin vähällä, kun otin mallia hänen korustaan. Tähän valitsin uros-naaras-lukon.

Tässä siis ensimmäisen illan tuotokset:

Kurssi kokoontuu vielä kahtena keskiviikkona. Ensi kerralla teemme emalikoruja. Aika mielenkiintoisen näköisiä malleja oli opettajalla. Ihan mukavaa oli päästä toteuttamaan itseään.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top