Kokemuksia iskiaksesta?

Uutena vaivana olen saanut iskias-tyyppisen oireen. Tai siis olen itse diagnotisoinut sen iskiakseksi, kun kuvittelen sen olevan tällaista. Milloin kummastakin pakarasta alkaa ”vetää”. Särkee ja sattuu kun kävelee. Tuntuu, kuin olisi hermo tai jänne tai lihas puristuksessa. Kipu on lonkan seutuvilla. Vähän kun saa asentoa vaihdettua, kipukin hellittää. Kuvittelen, että kipu on lähtöisin ristiselästä, mutta säteilee lonkan kautta jalkaan.

Nyt kysyisin teiltä, jolla on oikea iskias, että vaikuttaako jalkineet tähän vaivaan?

Koska käveleminen on ”kieli keskellä suuta” menemistä, en uskalla pitää työkenkiä, jotka ovat pistokkaan mallisia. Kotona kävelen mieluiten paljain jaloin, etten liukastu ja putiikissa pidän tasapohjaisia ihania tohveleitani, jotka ostin lämpimyyden vuoksi.

Kerran olen kompastunut kenkiini ja mennyt pitkin pituuttani eräässä kaupassa. Silloinkin olin juuri saanut uuden lonkkaproteesin ja kävelin vielä keppien kanssa. Tämän seurauksena olen yrittänyt huolehtia kunnon kengistä, ettei ne ainakaan aiheuta kaatumista.

Pitääköhän lähteä ostamaan työkenkiä, jotka pysyvät varmasti jalassa ja jossa olisi vähän korkoa ja kunnon muotoilut?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top