Tarkkailussa

Kello on yhdeksän illalla ja minä makaan tarkkailuhuoneessa, jonne mahtuu kuusi potilasta. Nyt meitä on viisi. Leikkaus kesti kuusi tuntia! Sen jälkeen minut siirrettiin heräämöön ja sitten tänne.

Olin ensimmäinen leikattava. Hoitaja tuli herättelemään seitsemältä, puin leikkaussali vaatteet ylleni, petivaatteet vaihdettiin ja kahdeksalta minut vietiin sängyllä suoraan leikkaussaliin. Siellä oli varauduttu puudutukseen, joten oli vähän hässäkkää, kun vaihdettiin nukutusvalmisteluihin. Samoin kuin edellisillä kerroilla, myös nyt, kanyylin laittaminen käteen oli hankalaa. Ainakin kolme hutipiikkiä anaestesialääkäri laittoi. Nukutus alkoi yhdeksältä  – katsoin kellosta samalla kun tajunta alkoi hämärtää.

Heräsin kolmelta ja olin tosi hämmästynyt. Yleensä proteesileikkaus kestää  vain muutaman tunnin.

En ole kuullut mitään leikkauksen onnistumisesta, mutta ainakin se on nyt ohi ja jotain on tehty – kivusta päätellen.. Kivunlievitys on nyt hankalampaa, kun ei ole epiduraalia selässä. Nyt minulla on kipipumppu yhdistettynä kämmenselässä olevaan kanyyliin. Saan itsekin pumpattua särkylääkettä enimmillään neljä kertaa tunnissa eli vartin välein. Kun kipulääke alkaa vaikuttaa, vaivun ihanaan uneen.

Mieheni poikkesi katsomassa ja se virkisti hurjan paljon. Olin silloin vielä ihan tokkurassa, mutta vähitellen ”laskeuduin maan pinnalle”. Seitsemältä tarjoiltiin iltapala ja minä söin maitokiisseliä  mansikkahillolla, sitä tuotiin minulle vielä lisääkin, niin hyvää oli. Mitään kahvia tai sämpylää en voinut ajatellakaan!

Soitin Pirkolle, kun näkö ja tajunta oli suurinpiirtein kohdillaan, Pellavasydämessä oli ollut  normaali vilkas päivä, eikä mitään ongelmia ollut. Tavallisista arkiasioista puhuminen  virkisti edelleen.

Nyt tässä huoneessa on jo yö. Yöhoitaja sammutti valot, joten kirjoittaminen ei oikein onnistu. Tässä tekstissä on varmaan kirjoitusvirheitä – en edelleenkään ole sinut tämän tabletin kanssa, mutta kiva, että tämä on olemassa. Yhteys ulkomaailmaan vaikuttaa parantumista edistavasti Nyt taidan napsauttaa tropin ja alan odotella yöunta. Hyvää yötä teillekin! Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top