Kantikkaat puikot

 Monet asiakkaani ehtivät kehua neliskulmaisia puikkoja, ennen kuin sain niitä tilattua. Ensimmäinen tukku ilmoitti, että he eivät ota uusia jälleenmyyjiä ollenkaan – oho, ihmettelin minä. Toiseen kyselyyni he ilmoittivat, että myyvät vain isoille hankkijoille, mikä tarkoittaa 1000 euron ensiostosta – oho, hämmästelin taas. Onneksi löytyi kohtuullinen tukkufirma, mistä sain ostaa Knit Pron Cubics -puikkoja.

Vielä löytyy niitäkin asiakkaita, jotka neulovat metallisilla puikoilla. Minä tietysti suosittelen bambupuikkoja, sillä itse pidän niistä ehdottomasti enemmän. Mutta sitten tämä ”viimeisin villitys” – erityisesti kipeille nivelille helpottava keksintö…. Aluksi en meinannut millään uskoa, että kulmikas puikko voi olla kevyempi ja parempi. Mutta nyt uskon, ja ilmeisesti osaan myös uskottavasti esittää asiani, sillä monet puikot olen jo myynyt.

Apropoo (sivumennen sanoen) aika tehokkaaksi myyjäksi on osoittautunut vanha kunnon ulkoständi. Häpeän typerän näköisiä harakanvarpaitani, mutta tulipa niiden tehokkuus tänäänkin todettua. Ohikulkevat pysähtyvät, poikkeavat ja kauppojakin syntyy.

Toinen asia, minkä olen oppinut, on 13 ja 15 cm pitkät (=lyhyet) sukkapuikot. Ensin meinasin lähettää ne takaisin tukkuun, mutta taas asiakkaani kehuivat, että juuri niillä on hyvä kutoa sukkaa. Varsinkin lasten sukat ja lapaset on ehdottomasti helpompi kutoa lyhyemmillä puikoilla.

Ennen kuin noita Prymin kautta tulevia puikkoja sain, ehti luottopuuseppäni valmistaa useammat puikot. Ensimmäiset olivat jokseenkin nihkeät, mutta koko ajan laatu parani. Hän tekee puikkoja eri puulajeista, millä oli selvä vaikutus niiden liukkauteen.

Puusepän käsistä syntyi myös tällainen upea lahjapakkaus neulojalle: Ebenpuusta valmistetut puikot ja niille säilytyskotelo: (kotelon valmistaminen kuulemma vaatii erityisosaamista).

 

Samainen puuseppä valmisti minulle synttärilahjan: kynäkotelo nimikaiverruksella. Tässäpä oiva lahjaidea vaikka isälle. Miehille kun on niin vaikea mitään keksiä.

Joko sinä olet kokeillut kulmikkaita puikkoja? Kannattaa ehdottomasti, eikö vaan….

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top