Vaarallinen Vankomysiini

Kuten aikaisemmin kerroinkin, minulle tiputettava antibiootti on vaarallista myrkkyä. Sen pitoisuutta kehossa pitää tarkkailla säännöllisesti. Kaksi kertaa viikossa – maanantaina ja torstaina – käyn tätä varten laboratoriossa.

Haittavaikutuksia liian suuresta annostuksesta on mm. huimaus, tinnitus, heitehuimaus, tilapäinen tai pysyvä kuulonmenetys. Kuuroutta mahdollisesti edeltävää tinnitusta on pidettävä merkkinä siitä, että hoito on keskeytettävä.

Aamupäivällä huomasin korvieni soivan = tinnitus. Tuli heti mieleen, että jaahas, nytkö olen liian myrkyllinen. Sen enempää en asiaan kiinnittänyt huomiota. Iltapäivällä soitettiin infuusiopoliklinikalta, että tämänaamuinen laboratoriotulos oli saapunut ja minulla todellakin oli liikaa vankoa elimistössä.

Tänään en siis illalla menekään tiputukseen, enkä aamullakaan. Huomenna otetaan uusi koe. Kyllä ne hyvin hoitaa ja huolehtii!

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top