Yllätys, yllätys!

Lääkärit kävivät kierrolla. Otin puheeksi maaliskuisen vessassa kaatumisen tällä osastolla. Siinä lähti kaksi vuotta vanha keinonivel paikoiltaan, mutta irtosi myös kiinnityksestään. Kysyin, olisiko puhdistus voitu tehdä ilman proteesin irroittamista. Molemmat lääkärit vakuuttivat, ettei olisi voitu tehdä. Proteesi irroitetaan aina.

Tästä päästiin keskusteluun siitä, kenen vastuulla kaatuminen on. Lääkäri piti luennon siitä, että lain mukaan POTILAS on itse vastuussa kaatumisestaan, putoamisestaan ja parvekkeelta hyppäämisestään. Sellaistakin kuulemma on tapahtunut. Lääkärit keskenään keskustelivat minun laittamisesta tk:n jonoon eli kyseessä siirto vuodeosastolle. Päätin ottaa esille pohtimani kysymyksen, voisinko olla kotona ja vain käydä sairaalassa saamassa antibioottitiputuksen. ”Juu, kyllä se vaan onnistuu”, sanoi lääkäri. Niinpä tänään otetaan hakaset pois ja jos kaikki on ok, pääsen huomenna kotiin!

Sairaanhoitaja lähti nyt kyselemään mahdollisuutta kotisairaanhoitoon. Kerranhan sen joku jo tyrmäsi ja voi olla että nytkin, mutta onpahan selvitetty eri mahdollisuudet.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top