Rento lonkka

Girdlesstone = rento lonkka

Tänään tapasin tämän kirurgisen osaston fysioterapeutin, jonka tunnen jo aiemmilta käynneiltäni osastolla. Tunnin verran enimmäkseen keskustelimme. Toki siinä kartoitettiin tilanne ja sain ohjeita. Pyysin pienempää, kapeampaa pyörätuolia. Tuli puheeksi myös sähköpyörätuoli, mutta sellaisen saanti saattaa olla vaikeaaa. Sillä pääsisin itse kulkemaan esim. kotimme luiskaa pitkin. Olisin hitusen itsenäisempi, enkä aina toisen työntämisen varassa.

Jostain syystä tuli puheeksi myös vanhat hoitomuodot. Ennen vanhaan,  noin kolmekymmentä vuotta sitten ei vielä revisioleikkaukset (uusinta-) olleet näin kehittyneitä kuin nykyään. Jos jouduttiin vaikkapa infektion vuoksi ottamaan nivel pois, tilanne saatettiin jättää silleen. Potilaalla ei ollut niveltä, mutta hän pystyi silti liikkumaan keppien kanssa. Niveleen kehittyy ajan kanssa sidekudosta, ikäänkuin pehmeä patja, joka toimii väliaineena. Ilmankos minullekin on kerrottu tarinoita mummoista, jotka liikkuvat ilman lonkkaniveltä. Minun kohdallani asia on päinvastoin. En saa varata nivelettömälle lonkalle, jotta se ei aktivoituisi kehittämään sideainetta. Toinen syy on tietysti se, että nivelkapselissa on se antibioottipallo, spacer.

Täällä lisätietoa rennosta lonkasta

http://www.terve.fi/kysy-asiantuntijalta-anonymous-24-january-2006-1029

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top