”Vihreät on villasukkani kaikki…” ja kysymys kaikille

Muistatteko tuollaisen lastenlaulun ”Vihreät on vaatteheni kaikki, kaikki ylläni on vihreää…” Minulla ei kylläkään ole yhtään ainutta vihreää vaatetta, mutta villasukkia kyllä moooonta paria.

Kuten kerroin aiemmin, olen joskus ostanut ison määrän tuollaista aikas räikeän vihreää Nalle-lankaa ja sitä nyt riittää. Olen jo useammat siitä neulotut villasukat myynytkin.

Tällainen vihreäsävyinen (!) pikkupöytä kotiutui Pellavasydämestä meille. Moni olisi sen halunnut loppuunmyynnissä ostaa, mutta tykkään siitä liikaa myydäkseni. Ei sille oikein kunnollista paikkaa ole vielä löytynyt, mutta olkoon nyt tuossa terassin oven edessä, kun ei sitä ovea talvella käytetä. Tänään satoi lunta, kuten kuvasta näkyy.

Nämä kaksi sukkaparia tein empiirinen tutkimus mielessäni. Kokeilin erilaista resoria kuin mitä yleensä teen. Näissä on 1 oikein 1 nurin, mutta molemmissa erilailla. Alempi on normaalisti neulottu, mutta ylemmässä kuvassa oikeat silmukat on neulottu kiertäen.

Vaikka yritin tehdä molemmat sukat muutoin samanlaiseksi, ei se sitten onnistunutkaan. Silmukoita tuli kuitenkin eri määrät ja lankakin vaihtui juuri tässä kohtaa. Ei tullut mieleen tarkistaa eränumeroa. Oikeastaan väri ei vaihtunut, mutta toinen kerä oli pehmeämpää, hiukan pörröistä ja toinen karkeampaa, sileää.

Summasummarum: mielestäni näiden kahden välillä ei ole eroa, jos, niin kiertäen neulottu EHKÄ joustaa vielä paremmin. Kaikenkaikkiaan mielestäni 1o1n -resori on joustavampi ja samalla löyhempi kuin 2o2n.
Mitä mieltä sinä olet? Minkälaisen varren sinä neulot?

Näistä piirakkasukista se ajatus lähti. En nimittäin ole ennen näitä tehny tuollaista 1o1n, koska se ei mielestäni näytä yhtä kauniilta. Ohjeen mukaan näihin tehdään oikea silmukka kiertäen ja ensin se tuntui todella työläältä, mutta helpottui, kun tuli rutiinia.

Näissä sukissa huomasin, miten paksupönkkö tuo ristiinvahvistettu kantapää on ja seuraaviin sukkiin olenkin tehnyt tavallisen sileän. Kyselin Facebookin Villasukka-ryhmäläisiltä kokemuksia ja lähes kaikki sanoivat, että kyllä tavallinen sileä kestää nykyisillä langoilla neulottuna. Mikä on sinun kokemuksesi?

Välillä täytyy väriä vaihtaa ja seuraavat sukat onkin sitten tosi värikkäät.

Loppuun pieni valivalitus. Kuten olette huomanneet, kirjoitustahtini on kiihtynyt. Aikaa on, enkä teekään  juuri muuta kuin roikun netissä. (Tärkeämpää tekemistä olisi paljonkin) Sitä mukaa kun kirjoitan useammin, kommentit vähenee, mutta lukijamäärä kasvaa. Ihmettelen kovin, miksei tekstini enää puhuttele? Miksi en saa vastakaikua? Tykkään blogin kirjoittamisesta aivan älyttömästi, mutta välillä turhauttaa puhua yksikseen…

Yllä on muutama kysymys sukankutojille – toivon niihin kommentteja. Mutta tässä vielä kysymys, johon jokaikinen täällä vieraileva voi vastata: Miltä nämä kuvat näyttävät sinun näytölläsi? Ovatko liian isoja? Entä muuten  blogin ulkonäkö, onko hankala katsoa – mitä näitä pieniä laitteita nyt onkaan….?

Ilahdun aina jokaikisestä kommentista
tai ehkä pitää lisätä ”kohteliaasta” kommentista, vaikka olisi kriittinenkin
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top