Ei vuosikatsausta, ei lupauksia

Olen yleensä matkija. Näen jotain kivaa ja heti olen suunnittelemassa samanlaista itselleni. Tällaisen pikkusen öljykanisterin (?) löysin aikoinaan jostain roskiksenlähettyviltä ja juuri ajattelin sen heittää pois ulkosomistuksia siivotessani. Jossain joulusomistusesittelyssä näin sitten hyasintin tällaiseen istutettuna, joten kanisteri sai uuden tehtävän ja pääsi sisätiloihin. Nyt tarttis vaan saada se hyasintti, vai keksinkö ihan itse jotain muuta?

Pikkutonttu hypähti mukaan kuvaan

Nyt kuuluisi blogiin laittaa katsaus menneeseen vuoteen, kun kerran ”kaikki muutkin” tekee niin, mutta minäpä en matki tällä kertaa. Paljon olisi muisteltavaa, mutta niin vähän kivaa sellaista, että en halua edes aloittaa.

Toisaalta aina vuoden vaihteessa kuuluu tehdä uuden vuoden lupauksia, mutta minä en ole koskaan niitä tehnyt, enkä tee poikkeusta nytkään.

Sen sijaan  – lähinnä itseäni varten – kirjaan tähän vähän suunnitelmiani ensi vuodelle. Juu ei, harvoin elämä menee niinkuin on suunnitellut, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty… tai jotain…

TAMMIKUU
– Loppiaiseen asti tyhjennämme Pellavasydän-putiikkia, sitten laitetaan ovi kiinni ja viiden vuoden episodi elämässäni tulee päätökseen.
– Seuraava viikko on varattu lopputilityksille. On saatava valmiiksi kaikki paperityöt, mitkä kuuluvat kivijalkamyymälään; maksettavat laskut ja asiakkailta laskutettavat, tilitykset, inventaari. Lisäksi pitää päättää mm. pankkikorttikonesopimus ja mietittävä, onko vielä jotain muuta….
– Puolessa välissä kuuta piipahdan sairaalareissulla ja toivon selviäväni siitä noin viikossa. Koskaan ei silti tiedä, leikkaus on iso ja komplikaatiot mahdollisia. Minä kyynikkona tietysti varaudun kaikkein pahimpaan. Ai niin, lapsille pitää kirjoittaa jäähyväiskirjeet valmiiksi. Ei, tämä ei ole vitsi!
– Loppukuu menee siis toipumiseen ja oman navan tuijotteluun.

HELMIKUU
– Aloitan uuden elämän, johon kuuluu pakollisena omasta kunnosta ja hyvinvoinnista huolehtiminen
– Kirjoitan uuden elämän säännöt, jotka eivät ole vieläkään valmiit
– Teatteripuvustus pitää saada valmiiksi. Yhden näyttelijän kaikki puvut ovat vielä tekemättä, koska hänelle tapahtuu vielä ”muodonmuutos” ennen näytösten alkua.
– Loppukuusta vietämme mieheni 60-vuotispäivää. Alunperin piti lähteä ulkomaille karkuun, mutta osittain leikkauksenikin vuoksi se jää kuitenkin pois suunnitelmista. Jotain muuta pitäisi keksiä tilalle, kun varsinaisia juhlia ei kuulemma järjestetä.

MAALISKUU
– Ehkä jo helmikuussa, mutta viimeistään maaliskuussa aloitan huushollin pintaremontin. Viisi vuotta yrittäjänä olen ”joutunut” unohtamaan oman kodin tarpeet. Nyt alkaa pikkuhiljaa silmä huomata ympärilläolevaa. Nyt kun tod.näk. aikaa on puuttumati, olen päättänyt siirtää huushollimme tälle vuosituhannelle. Niinkuin olen useasti maininnut, meillä on kovin vanhanaikaista. Suurimmaksi osaksi pidän siitä, mutta on jotain, minkä haluaisin uudistaa.
– Muutos aloitetaan makuuhuoneesta, joka on selvästi jäänyt 80-luvulle. Olen sitä jo mielessäni hahmotellut ja päässyt aika selvään ratkaisuun, mutta koska kiirettä ei ole, voin vielä hioa mielikuvaani.
– Ajattelin jopa ryhtyä pitämään leikekirjaa. Kuvia, ideoita, mallipaloja eri huoneista. Pinterestiin olen jo joitain kuvia kerännytkin.

HUHTIKUU, TOUKOKUU
– Omaa aikaa, omia touhuja, käsitöitä itselle, omaan kotiin
– ehkä myytävien kesätuotteidenkin suunnittelua ja valmistusta – jos kiinnostaa…

KESÄKUU
– vihdoin kesästä nauttimista, ulkoilua, aurinkoa
– kesän kultturitarjonnasta nauttimista, kesäteatterit, näyttelyt ym. joihin ei tähän mennessä ole ollut aikaa

HEINÄKUU
– Olen lupautunut pitämään Pirkon kanssa kesäteatteri Lentävän Lokin kahvilaa. Siihen liittyy leipomista, mikä onkin kivaa taas monen vuoden paussin jälkeen. Tai ainakin luulen niin – tässä vaiheessa.
– Suurin asia koko vuonna taitaa tapahtua tässä kuussa: menemme isolla porukalla käymään Scotlannissa tyttäreni Helin häissä. Morsiamen äitinä puvun ja hatun (!) valinta vienee paljon aikaa ja tuottanee päänvaivaa. Muutama päivä ollaan ulkomailla, mikä on tietysti paitsi jännittävää, myös erittäin mielenkiintoista!

ELOKUU, SYYSKUU
– Ei sitten niin mitään ajatusta

LOKAKUU
– aloitan jouluvalmistelut hyvissä ajoin: pitkästä aikaa lähetän joulukortteja ja tietysti teen ne itse.
– lahjat pitää olla ostettuna ennen joulukuuta

MARRASKUU, JOULUKUU
– Joulun odotusta

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top