Vastavalmistunut tradenomi lahjottu

Kerroinkin jo tyttäreni Mirvan valmistuneen tradenomiksi. Todistuksensa hän sai jo aiemmin, mutta kun valmistujaisjuhla pidettiin tällä viikolla, halusimme isänsä kanssa muistaa häntä lahjalla, joka aina muistuttaisi tuosta saavutuksesta. Perhepiirissä juhlia ei järjestetty, eikä taida kaikki sukulaiset edes tietää asiasta.

Perinteisen yhden ruusun sijaan halusin ojentaa kauniin kimpun, jossa oli vähän extraa mukana.

Mukana on tuollainen puusydän
Kortti samaa tyyliä, josta tykkään kovin

Tämän kukkakimpun sitoi Hanna Kontturi. Putiikissa on kaikkea ihanaa, erikoista ja uniikkia.

Korua mietin pitkään ja hartaasti. Mirvalle on vaikea ostaa mitään lahjaa, on vähän kronkeli, mutta eniten ongelmaa tuottaa se, että meillä on täysin erilainen maku. Yleensä se menee niin, että jos joku on minusta kaunis, hän ei tykkää ja päinvastoin.

Koruksi halusin valita aikaa ja muodin muutokset kestävän. Ensin katselin kultaista riipusta, mutta petyin täydellisesti valikoimaan – oli kovin vanhanaikaista. Pitkään mietin Kalevala korun ja muiden suomalaisten design-korujen välillä, mutta päädyin Kalevala korun Vanamo-käätyyn.

Tällainen esittely löytyi netistä Vanamo-kääty

Vanamo -kääty

Suunnittelija: Kirsti Doukas
Vanamo, Linnaea borealis, on rehevän kuusimetsän vieno kukka. Hento kasvi ratsastaa pehmeällä sammaleella ja nostaa varrestaan kukkavanan toisensa jälkeen. Kaino vanamo on suomalaisen metsän ujo kaunotar. Eino Leinon (1878 – 1926) rakastettu runo Nocturne hengittää suomalaisen kesäyön ajatonta viestiä: Tuoksut vanamon ja varjot veen, niistä sydämeni laulun teen. Nuoren Eino Leinon säkeet ovat innoittaneet myös korumuotoilija Kirsti Doukasta. Hänen Vanamo-korunsa vaaleanpunaiset helmet hehkuvat vienoa suloa.
Ainakin yhdellä valmistuneista nuorista näkyi olevan samanlainen koru kaulassaan.  Koru on näyttävä, mutta kuitenkin siro.

Onko sinun mielestäsi lahjojen ostaminen vaikeaa? Vai oletko keksinyt hyvän ja ainaoikean tavan?
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top