Olenko minä laiska?

Kyllä, minä olen laiska. En tiedä perusluonteeltaniko, mutta ainakin nykyisin. Voisin keksiä erinäisiä syitä: ylipaino ja liikuntakyvyttömyys nyt ainakin. Tahtoisin olla virkeä, reipas ja aikaansaapa. Jotkut jopa luulevat, että olenkin. Saatan joskus näyttää siltä.

Tässä aikaansaannoksiani. Sukat, jotka juuri päättelin.

Nämä sukat olen kutonut iltaisin teatteriharjoituksia seuraillessani. Silloin kun vielä oli valot päällä saattoi tehdä pitsineulettakin:

Nalle-langasta

 Nyt, kun harjoitukset on edennyt jo siihen vaiheeeseen, että myös valot vaihtelee, ei enää näe tehdä kovin tarkkaa työtä. Välillä joutuu ihan ”käsikopelolla” muistelemaan silmukoita. Siispä vain sileää neuletta:
  

Istuu kuin hansikas käteen

Nämä kirjavat sukat on neulottu todella ohuesta langasta.
Ensimmäisen kerran kokeilin tällaista Regian lankaa, joka on paljon, paljon kalliimpaa kuin Novitan seiskaveikat ja nallet, mutta alunperin ajattelinkin nämä sukat ihan vain itselleni. Myyntihinta tällaisille sukille tulisi kohtuuttoman suureksi. Saa nyt nähdä, mihin käyttöön päätyvät…

Jonkun verran jouduin näkemään vaivaa, että sain raidat täsmäämään samanlaisiksi molemmissa sukissa.
En tee polvisukkiin pohjekavennuksia tai -levennyksiä. En viitsi. Vaikka itselläni on paksut pohkeet ja suht ohuet nilkat, mielestäni nämä sukat kuitenkin istuvat oikein hyvän.
Teetkö sinä pohkeeseen muotoilut?
Kaikki nämä sukat olen näköjään onnistunut tekemään omiin jalkoihini sopivaksi, kokoa 40 siis. Etukäteen en mitään suunnittele, kunhan aloitan ja katson, mitä tulee. Yleensä käyvät kaupaksi.
Siitä laiskuudesta. Luultavasti olen kohta vielä laiskempi, kun ei ole enää myymälää hoidettavana. Tänään kävi siivooja ja neljä tuntia minäkin jotain hääräsin. Touhuilun päätteeksi pistin itseni sohvalle pitkäksi, SYTYTIN KYNTTILÄN ja nautin olostani. Mietin, että voisiko elämä olla tällaista. Ihan pienen hetken. Sitten tuli uni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top