Iiiik, melkein unohdin!

Tämä ilta meni taas teatterissa. Vein kassillisen valmistuneita puvustuksia ja ne näyttivätkin toimivan lähes hyvin. Muutamia aiempiakin toin kotiin vähän korjattavaksi. Teatterissa yleensäkin – ja tässä esityksessä erityisesti – on aina kova kiire roolien vaihdoissa. Samat näyttelijät tekevät montaa roolia, joten vaatteitten  vaihtoon voi jäädä vain muutama minuutti aikaa. Siinä täytyy vaatteiden olla toimivia ja nopeasti puettavia ja riisuttavia. Sellaisia korjauksia teen joihinkin kohtiin.

Harjoituksissa meni 4 tuntia ja varsinaisen näytöksen ajan kudoin sukkaa ja sainkin sen melkein valmiiksi. Paitsi että pimeässä ei aina onnistu, joutuu seuraavissa valoissa purkamaan ja korjaamaan. Minulle tuo ilta on aina sellainen lepohetki. Olen paikoillani – en pääsekään mihinkään – ja nautin esityksestä, tutkailen aikaansaannoksiani ja mietin vielä parempia toteutuksia.

Kotiin tulin kymmenen maissa. Juuri kun olin mennyt sänkyyn ja lopettelemassa kirjan lukemista (nykyään en taas välillä pystykään keskittymään lukemiseen, taitaa olla liikaa ajatuksia päässä risteilyllä?). Sitten yht´äkkiä päähäni jysähtää: huomenna on 11.12. ja mitä sitten?! Mun piti mennä aamulla laboratorioon. Apua, mä oon tilannu siivoojan klo 9. Eikäääää. Sitten katsomaan lähetettä, voi ei Tyksiin – pitääkö mun ajaa aamulla Turkuun, ei voi olla totta?

Rauhoitin itseni, luin lähetteen huolellisesti ja totesin, että kokeet voidaan ottaa myös Uudessakaupungissa. Miten sovitan yhteen laboratorioajan ja siivoojan tulemisen. Juuri viimeksi hän jousti alkamisajassa, kun silloinkin olin laboratoriossa. Uskokoohan hän vielä selitykseni?

Sitten muistin, että meillähän on mainio palvelu: ajan voi tilata sekä puhelimitse että netissä VALMIIKSI. Hienoa, Tykslab:in sivuille ja sieltä varaamaan ensimmäisen vapaan ajan. Näin se hoituu. Nyt saan aloittaa siivoukset aamulla yhdeksältä ja sitten käväistä laboratoriossa klo 11.40.

Ainut kurja paikka on se ravinnottaoleminen. Nyt jo on nälkä, kun ajattelen, että aamulla ei saa juoda kahvia, ei ottaa lääkkeitä (siitä en kylläkään ole ihan varma).

Huomenna meidän joulusiivous taas edistyy. Lattiat tulevat pestyiksi, matot vaihdetuksi. Hella vedetään paikaltaan ja seinät puhdistetaan (aina ja vain jouluna) Aikaa tähän on varattuna 9 – 14 joten jotain muutakin vielä ehtii. Tämä on Omakotiyhdistyksen jäsenilleen tarjoaamaa palvelua. Maksamme siitä 7 euroa tunnilta ja lisäksi matkakorvaukset keskustasta meille kotiin. Kun minä en kerran siivoukseen kykene, tulemma tätä palvelua käyttämään niin usein kun sitä vaan saa. Toki riippuu myös kulloisestakin palkatusta työntekijästä. Tällä kertaa meillä on oikein mukava nainen. On muuten ollut myös mies – talonmiehen tehtäviin.

Ei pelkästään siivousavun saajien kannalta, vaan myös näiden työllistyvien kannalta tämä on aika hyvä palvelu. Pitkään työttömänä ollut pääsee pitkästä aikaa työnsyrjästä kiinni ja monet ovat kehuneet, että se on ollut hyvä jakso. Osa-aikatyönä siitä ei tietenkään kerry täysiä työssäolokuukausia. Toiset tykkää, toiset eivät. Eikä tällaiseen hommaan kyllä ihan kaikkia voi suositellakaan. Välillä on kuulemma mummoja, joiden kanssa lasketaan lattialautoja, että pöytä ja matot tulevat varmasti oikeaan, samaan paikkaan. Tottakai.

Tällainen minä olen, piti käydä vaan lyhyt tiedonanto kirjoittamassa ja tekstiä tulee ja tulee ja….onko tuossa nyt mitään päätä tai häntää. Ottakaa tai jättäkää. Nyt meen uudestaan nukkumaan ja kello soittamaan 7.15. Otan lääkkeet (toi mun täytyy ehkä soittamalla tarkistaa aamulla) menen uudestaan peiton alle ja sitten herään oikeasti 8.15. Nippanappa olen pukeissa kun siivooja tulee. Ja muistan olla keittämättä kahvia.

Hyv´yötä!
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top