Kirjoitetaanko niinkuin yhteen vai erikseen?

Haluaisin kirjoittaa virheetöntä tekstiä. Yleisestä muistin heikentymisestä seuraa myös se, että kielioppisäännöt eivät enää välttämättä muistu heti mieleen. Ei hätää, tyttäreni opetti yhden hyvän pika-avun.

Toki tekstin voi kirjoittaa ensin Wordiin ja antaa ohjelman kertoa virheet. Blogia kirjoittaessa en yleensä niin tee. Aikaisemmin, jos yksittäisen sanan kohdalla tuli epävarmuus, kopioin sanan, aukaisin uuden välilehden ja googlaamalla tarkistin oikean kirjoitusasun.

Nyt osaan nopeamman tavan. Maalaan vaikean sanan, hiiren oikealla näppäimellä valitsen ”google-haku”, jolloin uuteen ikkunaan avautuu vaihtoehdot. Aika näppärästi sieltä voi tarkistaa, miten oikea muoto kirjoitetaan. Tätä voi toki käyttää paljon laajemminkin kuin vain oikeinkirjoituksen tarkistamiseen.

Muna on usein viisaampi kuin kana.

Samainen tytär täytti eilen 22 vuotta. Nyt ei äiti voinut unohtaa päivää, koska siitä muistutettiin tarpeeksi usein ja myös kalenterissa oli riittävän isot merkinnät. Jouduin puolustelemaan itseäni että ”ei kai se nyt haittaa, jos kaksi kertaa unohtaa, kun on 20 kertaa kuitenkin muistanut?”

”kynttilöitä” on laskujen mukaan enemmän kuin 22

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top