Joulun punaista

Viime viikonloppuna Uudessakaupungissa (niinkuin ihan varmasti monessa muussakin paikassa) oli joulukadun avajaiset. Meillä siihen liittyy myös Vanhan ajan markkinat. Tällä kertaa markkinat olivat ihan hiukan eri paikassa, mikä tarkoitti sitä, että ne alkoivat suunnilleen Pellavasydämen portailta. Ainakin melkein.
Yleensä markkinat kaupungissa eivät tuo meille lisää asiakkaita, vaan melkeinpä päinvastoin. Nyt sunnuntaipäivä oli kyllä iloinen yllätys. Joulu putiikissa on sattuneesta syystä kohtalaisen vaatimaton, sillä paljon joulutuotteita on jo myyty alennuksella. Onneksi olin laittanut osan syrjään, joten saatiin edes hiukan jouluista tunnelmaa.
Ikkunan somistaminen oli haasteellista, kun lähes kaikki rekvisiitta on jo myyty. Sain kuitenkin valkoisen ikkunan kasattua. Vaihteeksi ei-Mervin tyyliin, hillittyä talvista tunnelmaa vähin elementein. Olimme sunnuntaina molemmat paikalla, minä ja Pirkko, ja meille riitti töitä koko ajaksi. Alunperin mietin, että jos ei asiakkaita käykään, niin kyllä meille järjestelyhommia riittää. Iloksemme meillä kävi paaaaaljon asiakkaita.
Yritin pukeutua jouluisesti punaiseen, mikä ei ole ollenkaan minun  värini. Tämä pusero oli ensimmäistä kertaa ylläni, eikä se nyt hassumpi näin jouluna olekaan. Pyysin Pirkkoa ottamaan kuvan, kun vielä väsäsin punaista kranssia. OIkein väri-iloittelua! Hah. Näin Strömsö-ohjelmassa yksinkertaisen idean: metallirenkaaseen solmitaan punaisia kankaanpätkiä. Ei se nyt taaskaan mennyt kuin Strömsössä, joten taitaa jäädä keskeneräiseksi koko teelmys.

muistan ihan varmasti laittaneeni hiukset aamulla hyvin

Kuukausi enää jouluun. Ajatella – enää kuukausi ja sitten on Pellavasydämen yksi vaihe tullut päätökseen! Yleensä joulumyynti alkaa todenteolla itsenäisyyspäivän jälkeen ja kestää sitten kaksi viikkoa aatonaattoon.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top