SSS = Sijaistoimintaa siivouksen sijaan

Yöllä kirjoittaessani edellistä juttua olin niin varma, että tänään aloitan huushollin raivauksen uuden siivouskärryni kanssa. Kuvittelin jo itseni huivi päässä (sellainen 50-luvun housewife) lykkimässä kärryä huoneesta toiseen.

Yö meni pilalle. Koska olen yleensä nukkunut päiväunet – kylläkin vasta illalla – kroppani on siihen jo tottunut. Eilen olin taas illan teatterissa, enkä nukkunut niitä päikkäreitä, joten ruumiini luuli, että ne nukutaan puolen yön aikoihin. Heräsin siis mukamaspäiväunilta noin klo 2 enkä sitten enää unta saanutkaan. Valvoin  niin kauan, että mies jo heräsi aamukahvillensa. Plääh!

Sitten heräsin puolen päivän aikaan joka paikka särkevänä. Ei puhettakaan MINKÄÄN tekemisestä. Tässä siis roikun koneella ja käyn välillä yrittämässä jotain. Täydellinen vapaapäivä sikäli, ettei ole mihinkään menoa, eikä mitään PAKOLLISTA tilaustyötä tms.

Vaikka koko huusholli onkin kaaoksen vallassa, on  meillä jotain oikein kaunistakin. Tämä kaktus on tuotu juuri sisälle ja vaikka hän ikivanha onkin, innostuu näin kukkimaan. Tuskin lienee aiemmin yhtä loistokas ollutkaan?

 
Olohuoneen sisustus on edelleen kesken, tuo pöytä on juuri siinä mihin sen ensimmäiseksi tökkäsin ja ehdottomasti yhteensopimattomat portaat sen alla. Jouluna joudun joka tapauksessa kaiken muuttamaan, koska kaktuksen paikalle tulee joulukuusi. Niin on aina ollut.

Keittiöstä löytyy näin kaunis yksityiskohta. Laajemmin katsoen totuus on aivan toinen. Tuota oikealle jäävää aputason pätkää en edes kehtaa näyttää.

Teatteripuvustukseen tarvitaan nyt ison miehen housut. Suomen siniset. Apua, en ole koskaan tehnyt miesten housuja. Miten ne poikkeaa naisten housuista? Vyötärömitalta olemme yhtä komeat, hän ja minä. Mutta onhan se muu vartalo sitten vähän erimuotoinen. Laaksot ja kukkulat vähän eri paikoissa.

Otin kuitenkin omat maaliin suttaantuneet housuni ja leikkasin ne kaavoiksi. (Housun kaavoja on vaikka miten paljon, muttei tähän hätään löytynyt ainoitakaan) Siitä sitten vähän yritin muokkailla enimmät lantion kaarrot pois, vatsalle lisää tilaa, peppua pienemmäksi. Arvatkaa, jännittääkö viedä teelmys äijälle koitettavaksi?

Nyt tää menee keittään kahvit ja sit miettii, mihin rahkeet riittää.

Mervi
ps. Huomenna umpeutuu arvonnan osallistumisaika!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top