Palmikkoa vaan pukkaa – ei voi mittää…

Taas on valmistunut palmikkopipoja. Olen laiska vaihtamaan mallia.

Tähän pipoon laitoin tuollaisen trötön. Jotkut asiakkaat tykkäävät, että päälaella olisi ”jotain” vähän kohottamassa ilmettä Tämän voi kyllä ”imaista” sisäpuolellekin, jos ei tykkää.

Tämä rusehtava pipo on ultrakevyt – painaa vain 30 grammaa. Tuo yläpuolella oleva vihreä kun painaa 90 grammaa. Onneksi en katsonut vyötettä kunnolla ennen kuin aloitin työn, sillä siinä sanotaan, että on koneneulontalankaa. Ohuttahan se on, joten neuloin kaksinkertaisena. Asiakkaan toivomuksesta voin laittaa tähän vuorin, sillä muutoin tämä ei kyllä lämmitä, vaikka langasta puolet onkin villaa. Langan löysin kätköistäni – se on kotimaista lankaa vuosien takaa.

Jotta pipojen kuvaaminen olisi helpompaa kuin omaan päähän sovittaminen, keksin tällaisen tosi hyvän varapään.

Olen saanut pitää ns. vapaapäiviä, kun Pirkko on putiikissa. Kävin tänään moikkaamassa ja kyllä tuli paha mieli, kun Pirkko myönsi valvoneensa viime yönä ikävän asiakkaan vuoksi. Pirkko kertoi, ettei ole vielä ikinä  kohdannut epäystävällistä asiakasta, mutta eilen se tapahtui. En voinut kuin lohduttaa, ettei hänessä ollut mitään vikaa ja että ei kannata välittää, saati kuluttaa energiaansa moisen miettimiseen. Tiedän kylläkin, että se on helpommin sanottu kuin toteutettu. Kuitenkin sitä jää miettimään, että olisiko pitänyt sanoa niin tai näin.

Taas on kuukausi hurahtanut ja on paperitöiden aika. Mihin se aika oikein livahtaa? Olemme päättäneet jatkaa taas kuukaudella eteenpäin, eli marraskuun ainakin pidämme Pellavasydämen sykkimässä. Harmillista olisi juuri ennen joulumyyntiäkään lopettaa, joten saa nähdä…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top