Sukankutojan ”raamattu”

Kävin kirjakaupassa työasioissa, enkä voinut välttyä näkemästä heti oven suuhun sijoitettuja harrastuskirjoja. Pitihän ne tutkailla, vaikka kiire olikin. Sattui sitten silmääni muutama sukankutomiskirja, joista valitsin yhden.

sukkia.rakkaudella. Minerva-kustannuksen kirja, 
jonka suomennos on ilmestynyt vuonna 2012. 
Alkuperäinen tekijä on Cookie A.

Innostuneena kävelin tien toiselle puolelle lankakauppaan. Näytin ostamaani kirjaa ja lankakauppias oli innoissaan – se on kuulemma sukankutojan raamattu. Mielialani kuitenkin hiukan laski, kun hän kertoi pitävänsä kirjan graafisista ohjeista, kun ei tykkää pitsisukista. Mutta kun minä rrrrrakastan pitsisukkia.

Regia Iglu Color, 2 kerää, kummassakin 150 g.

Ostin tällaiset sukkalangat. Näistä tulee varmaankin polvisukat itselleni. Näin kalliista langoista ei Pellavasydämeen kannata sukkia tehdä, hinta nousisi niin korkeaksi, ettei siellä kukaan ostaisi. Pitää tyytyä halvempiin lankoihin. Vai? Olenko väärässä? Maksaisiko joku sukista enemmän, kun kerron, että lanka on parempaa kuin tavallinen hmmm….merkkinen? Ehkäpä voisin tehdä testin…

Selailin kirjaa ja nostin pari mieleisintä mallia esimerkiksi. Sattumalta molemmat ovat keltaisia. Minulla on juurikin keltaista lankaa varastossa vaikka kuinka paljon, kun olen ajatellut, ettei kukaan osta keltaisia sukkia. Tykkäätkö sinä keltaisista villasukista?

German Stockings- malliset polvisukat

Pointelle-malli

Kuinka monella lukijalla on tämä kirja? Oletko tehnyt kirjan ohjeilla monetkin sukat? Oletko samaa mieltä, että aika vaativilta jotkut ohjeet näyttävät? Minun mielestäni aika moni näistä malleista on sikäli vaativa, ettei näillä ohjeilla voi neuloa telkkaria katsoessa, vaan pitää oikein keskittyä silmukoiden laskemiseen.

Aika ihana omistuskirjoitus tässä kirjassa ”Aviomiehelleni, joka on mahtava.”
Ehkä sielläkin on aviomies joutunut vähän joustamaan, kun rouva väsää sukkia, ja huusholli on sekaisin langoista, puikoista ja neuloista.

Ja pysyäkseni tiukasti keltaisessa värissä. laitan tänne kuvan olohuoneen kukkivasta kukasta, vaikka hän on kyllä jo ennenkin täällä esiintynyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top