Lomalla Virossa osa 1

Lomareissu tuli tehtyä. Oli se ainakin irtiotto arjesta, mutta muuten aika rasittava. Enimmäkseen linja-autossa istumista. Tutustuimme Viron lounaisrannikkoon ja erityisesti Viron ruotsalaisten historiaan.

Kuten aiemmin kerroinkin, tilasin etukäteen saattajapalvelun molemmissa terminaaleissa mennen tullen ja palatessa. Tämä toimikin moitteettomasti. Helsingissä on erityinen koppi heti terminaalin sisääntuloaulassa, johon ilmoittaudutaan ja josta lähtee mies lykkäämään. En voi sille mitään, että vielä tunnen jonkinlaista noloutta istuessani täydellä painollani vieraan ihmisen lykättävänä. Varmaan siihenkin tottuu. Kuten näihin laivamatkoihinkin. Aiemmin pelkäsin koko matkan, mutta nyt ei edes käynyt mielessä, että jos laiva uppoaa…

Tilattu pitsinen polvisukka työn alla

Tallinnasta lähdettiin välittömästi jatkamaan matkaa opas mukanamme. Saimme todella asiantuntevan ja työlleen omistautuneen paikallisen oppaan. Koko matkan hän puhui, puhui ja puhui. Selitti näkemiämme paikkoja, mutta kertoi myös paljon muuta Viron historiasta.

Oli taivaita hipovia rakennelmia….
Paldiskin tuulivoimaa
Majakka Paldiskissa
..mutta myös osittain maan sisään painuneita…

Vanha lämmityssysteemi kirkossa

Saarnastuoliin ei saa tavallinen ihminen kiivetä, mutta minun miehenipä sinne tahtoi ja saikin sitten nuhteet. Katsokaa nyt millaisen ”valaistumisen” hän koki – tämä kuva on kylläkin toisesta kirkosta.

Ensimmäisen päivän päätteeksi saavuimme Haapsaluun ja majoituimme Promenaadi -hotelliin. Tasoltaan ei millään lailla hieno, mutta puutteet korvasi upeat näköalat merelle. Terassin ovi auki ja olet aivan meren rannassa. Aarre kävi tekemässä parikin kävelyretkeä kaupungille, mutta minä en poistunut hotellista.

Kukaan seurueestamme ei luultavasti yöelämää kaivannut, riitti kun illallisen jälkeen sai päänsä tyynyyn. Äänieristysta ei tainnut olla nimeksikään – aamulla heräsimme siihen, kun yläkerran asukkaat/asukas aloitti steppaamisen. Miten joku voi kävellä tuntitolkulla edestakaisin yhdessä huoneessa?

Koko matkan ajan meillä oli kaunis, aurinkoinen sää.
Jatkuu….
Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top