Yrittäjän vapaapäivä

Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen, sillä en ole ollut joka päivä töissätöissä. En siis ole ollut putiikissa. Melkeinpä joka toinen päivä on ollut ns. ”vapaapäivä”, mikä yleensä tarkoittaa töitä kotona. Ihana Pirkko sijaistaa silloin minua. Joskus minulla on jopa kaksi päivää peräkkäin vapaata, niin myös tänään ja huomenna. Tai miten se nyt meneekään, kun kello on nyt ke-to yöllä 1:53….

Tänään nukuin pitkään – mieluiten heräisin aina klo 11 tienoilla. Menin klo 12 hierontaan. (Eilen muuten oli ensimmäinen päivä pariin viikkoon kun ei särkenyt pää) Olin juuri hierontapöydällä, kun Pirkko soittaa putiikista, että voitko tulla käymään. Siellä oli turistiryhmä naisia sovitellut aamupäivän mekkoja. Kaikki oli käyty läpi, mutta ihan just sopivaa ei löytynyt. Lupasin sen tehdä, niinkuin aina muulloinkin – en koskaan kieltäydy. Otimme mittoja, suunnittelimme miten tunika pidennetään mekoksi ja siinä hurahtikin sitten pari tuntia.

Pääsin kotiin ja loppupäivä meni suunnitelmien mukaan – nojaa, yksi kirje piti kylläkin kiiruhtaa postiin aikataulun mukaan. Kävimme mieheni kanssa iltatorilla ja nautiskelimme Pakkahuoneella kahvit oikein leivosten kera. Sitten suuntasimme teatterille. Ihan kiva irrottautuminen arkisesta rutiinista.

Ai niin, hulluttelimme vielä hiukan lisää ja kävimme Hakametsän Grillillä ostamassa makkaraperunat. Söimme ne autossa ja muistelimme nuoruuden grillikäyntejä. Kotiin päästyäni loppuikin vapaa. Katsoin kellosta: aloitin mekon tekemisen klo 23 ja sain sen nyt juuri valmiiksi, eli kolmen tunnin työ. Kai tästä yötyölisät maksetaan? Mekon pitää olla huomenna luovutettavissa, kun naiset lähtevät kotimatkalle klo 12. Oletteko muuten kuulleet, että muualla luvattaisiin tehdä mekko huomiseksi?

Ei se tästä kuvasta nyt ollenkaan hahmotu tämä mekko. Tämän juju on helman epätasaisuus. Siinä on tuollaiset ”tiitit” ristikkäin – edessä vasemmalla ja takana oikealla. Myös nuo kolmion malliset taskut ovat hauskat, toinen pienempi ylhäällä ja isompi alhaalla. Muotoa tähän mekkoon (tai siis normaalisti tämä on lyhyempi tunika) antavat rintamuotolaskokset mutta myös erilliset etusivukappaleet. Ei tämä kuitenkaan kotelomekon tapaan istuva ole. Haluaisin kovasti itsekin nähdä tämän asiakkaan päällä, kun on ensimmäinen tämän mallinen mekko, mutta se nyt ei ole mahdollista.

Minulla jatkuu kesäloma huomenna. Lähdemme sinne Fiskarsiin ja Saloon. Kiitos kaikille kommentoijille vinkeistä! Saa nähdä pystynkö kuinka paljon kävelemään, kun tänäänkin olin jo liikaa jalkojen päällä. 10 minuutin seisomisesta seuraa yleensä polven lukkiutuminen ja kova kipu, mutta kun on jotain kivaa katsottavaa, en yleensä huomaakaan, että mistään sattuisi yhtään….

Tässä vielä kuva toisesta tilausmekosta. Asiakkaalle tehtiin jo yksi Pellavasydämen pellavatunika, mutta toinen tehtiin hänen omasta kankaastaan. Tämä on Marimekon Ötökkä-kangasta. Odottaessaan valmiina tämä kirjava mekko keräsi kovasti huomiota ja moni olisi ollut siitä kiinnostunut. Marimekon kankaisia minä en tokikaan voi valmistaa myyntiin, mutta ehkä kannattaisi jotain tuollaisia kirjavia puuvillamekkoja tehdä? Tykkäätkö sinä tällaisesta?

Just, kello onkin jo puoli kolme yöllä – jospa menisi muutamaksi tunniksi nukkumaan ja aamulla sitten reissuun. Kivaa!

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top