Viimeaikaiset ostokseni

Eikös vaan blogeissa kuulukin esitellä ostoksia? Kosmetiikka, alevaatteet, kirppislöydöt ja mitä niitä nyt onkaan. Pilke silmäkulmassa minäkin esittelen omat ostokseni.

En yleensä käy kaupoissa. En vaan kykene. Mieheni on jo vuosia tehnyt ruokaostokset, enkä minä niitä millään saisi edes kannettua kotiin. Vaateostokset ovat tänä kesänä keskittyneet fb-kirpputorille ja niitä olenkin jo täällä esitellyt. Varsin onnistuneita kaikki.

Jokainen kauppareissu pitää erikseen miettiä että jaksaako. Yleensä vain vapaapäivänä kykenee. Eilen kävin apteekissa ja tällaiset olivat ostokseni:

Tässä ovat särkylääkkeeni eli vain pieni osa kokonaislääkityksestäni. Nämä riittävät reilun kuukauden ja maksoivat 150 euroa. Yhtään ei saanut alennusta näistä.

 

Eipä monikaan ymmärrä miten ”kivalta” tuntuu kun on saanut koko dosetin täytettyä ja vähän aikaa saa olla resepteiltä rauhassa. Sininen dosetti kestää kuukauden, siinä on aamulääkkeet. Iltalääkkeet on vihreässä ja siinä on vain viikon annos. Meillä näitä lääkkeitä on siellä ja täällä – toivottavasti olen valpas jos/kun meille tulee pieniä lapsia kylään. Sitä mentäisiin pillit ulvoen, jos noita alkaisi lapsi napostella.

Lidlissä oli päivän tarjouksena tällainen laminointikone, jolla saa A3 kokoisia kappaleita laminoitua. En ole vielä edes paketista ottanut, saati kokeillut. Tässä ei tainnut olla edes takuuta… Hinta oli ehkä kolmenkympin luokkaa.

Sunnuntaina kävimme erään maalaistalon pihakirppiksellä. Enemmänkin viehätystä oli boheemilla ympäristöllä. Mutta teinhän minä löytöjäkin. En muista koskaan mitään oranssia omistaneeni, mutta nytpä minulla on oranssi kukkaro. Ehkä tuollainen huomioväri auttaisi löytämään alati hukassa olevan lompakon. Tuo on luultavasti käytössä hyvä malli, ei pääse kortit putoamaan. Vielä kun keksin, miten tuohon saan pienen lenkin, josta saisin sitä sormessani roikotettua. Gobeliinikankaisen pussukan ajattelin teatteripussukaksi. (Menenkin huomenna keskiviikkona paikalliseen kesäteatteriin katsomaan Lentävän lokin ”Päin perhettä”. Toivottavasti saan nauraa.) Tuossa kukkarossa on nuo lenkit lukon vieressä, ajattelin niihin pujottaa piiiitkän nauhan, jolla saan kukkaron pään yli kannettavaksi. Mahtuu nenäliina ja huulipuna.
Oranssi kukkaro maksoi 2 euroa ja musta taisi olla 50 senttiä.

Saimaisella kirpparilla on nikkaripappa myymässä käsitöitään. En voinut vastustaa tätä puusta tehtyä virkkuukoukkua, vaikken todellakaan sitä tarvitse. Puulajia ei pappakaan tiennyt, tuollaista merkillisen väristä ja kuulemma tosi kovaa. Maksoi 6 euroa.

Nuo korvikset ovat kuulemma jo edesmenneen ukilaisen harrastajanikkaroijan puusta valmistamat. Maksoivat 2 euroa.

En muistanut ottaa kuvaa paksusta kultaisesta bismarck-ketjusta, jonka myös ostin, kun niin hyvin sopi noitten korvisten kultaan! Ketju maksoi yhden euron. En yleensä koskaan käytä kultaisia tai kullanvärisiä koruja, mutta joskus.

Olenpas ollut tuhlaavainen tällä viikolla. Ja sama peli saattaa jatkua.

Uudessakaupungissa on kesäkeskiviikkoisin iltatori meren äärellä, pakkahuoneen rannassa. Huomenna teemana on mansikkakarnevaalit. Myytävää siellä on yleensä laidasta laitaan. Mansikkaa, hernettä, perunaa, kirppiskamaa, antiikkia, lasten leluja jne… Tykkään kierrellä siellä ja usein olen jotain löytänytkin.

Torstaina lähdemme Fiskarsin Ruukkiin ja palatessa tulemme Salon torstaitorin kautta. Olen kuullut, että tuo jokavuotinen ja -viikkoinen tapahtuma on mainittava ja kannattava käydä katsastamassa. Saa nähdä?

Oletko käynyt noissa kahdessa viimeksi mainitussa? Olisiko jollain antaa vinkkejä, missä siellä kannattaa käydä? Ja mikäs se toinen paikka onkaan tuon Fiskarsin yhteydessä?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top