Ihana työ

Ihana aamu! Aurinko paistaa, muttei ole läkähdyttävää, sillä kesätuuli näyttää puhaltelevan aika lailla. Tämä huomio vain ikkunasta katsellen…

Eilenkin oli kiva päivä. Uudessakaupungissa oli – ja jatkuu vielä tänäänkin Kukkamessut. Kannattaa muuten poiketa ja nauttia samalla muutenkin kauniista kaupungistamme. Mutta nyt pitäisi lähteä heti liikkeelle, sillä iltapäivällä täällä sataa!

En ollut mainostanut millään lailla kukkamessujen yhteydessä enkä muutenkaan, mutta poikkeuksellisen paljon asiakkaita kävi eilen. En mainostanut – se ei pidäkään muuten paikkaansa… Heti aamulla ensimmäiseksi tuli pariskunta ostamaan lahjaa. Olivat muualta kotoisin ja heillä oli kädessä paikkakunnan matkailuesite. Ehkä olivat siinä olevan Pellavasydämen mainoksen perusteella liikkeellä?

Olen täällä jo kertonutkin, että me  hyödymme vahvasti kadun toisella puolella olevasta Ravintola Gasthaus Pookista (klik) sillä heidän asiakkaansa tulevat syötyään meille.

On se vaan niin hienoa olla kauppiaana, kun asiakkaat kehuvat. Jo ovella alkavat ”aaah, oho, voi että, oih” – ihastelut. Putiikkini on toki poikkeuksellinen – ei ole toista samanlaista – joten ymmärrän kyllä että sen yleisilmekin saa hämmästelemään.

Eilen en juuri poistunut tiskin takaa. Jos hetki jäi aikaa, virkkailin ja kuuntelin asiakkaiden kommentteja, kun toisilleen puhelivat. Kato nyt tätäkin! Hei, tuus kattoon, miten ihana! Varmaan on niin, että oman paikkakunnan väki on jo niin tottunut, etteivät he enää päästele tuollaisia ihastuksen ilmauksia, mutta joka tulee ensimmäistä kertaa käymään, näkee toisin silmin. Ja onhan se niinkin, ettei oma väki nyt kertakaikkiaan voi kovin kehua, olishan se noloa ja sitä paitsi kauppias saattaisi ylpistyä!

Oikein oli siis kiva päivä. Asiakkaat tulivat isoina ryhminä, kun olivat toispaikkakuntalaisia ja linja-autoilla liikkeellä. Toki eilen kassakin kilisi normaalia enemmän.

Katselin ikkunasta ohi pyöräilevää tyttöä, jolla oli päässään tällainen huivipanta. Ykskaks päähäni välähti uusi idea! Vanhemmat rouvat käyvät hakemassa ”jotain kivaa kesäpäähinettä”, usein päätyvät lippahuiviin, mutta sen sitominen on joillekin hankalaa….Nyt sormet syyhyää päästä kokeilemaan, onnistuuko se ideani käytännössä. 
Mutta ensin menen muutamaksi tunniksi putiikkiin, jos vaikka tänäänkin kukkamessuvieraat haluaisivat tulla tutustumaan Käsityö- ja Lahjapuoti Pellavasydämeen.
Tällainen oppinut kolmikko on minua heti ovella vastassa:
 

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top