Tavoitteellista toimintaa pyhäpäivään

Tähän asti on lorvittu, mutta nyt alkaa työt! Tavoitteita on paljon…
Kiersin kameran kanssa eri puolilla huushollia ja kuvasin kohteet, joista pitäisi jotain tehdä. Näin:

Tämä räiskyvä fuksianpunainen pellava on vielä ihan avaamaton pakka. Tästä ei ole vielä tilattu mitään, mutta olisi kiva saada joku tunika näytille.

Tästä pellavanvärisestä pellavasta on jo tilaus ja se on tehtävä ennen tiistaita. Tästä haluaisin itsellenikin jotain, kangas on tosi miellyttävää ja hiukan joustavaa. Vieläkään ei ole selvinnyt, onko tässä joukossa viskoosia vai hamppua, mutta maanantaina se varmistuu. Käytännössä tämä vaikuttaa mukavammalta kuin pelkkä pellava, mutta se on tietysti makuasia. Itse arvostan helppoa siliävyyttä ja juurikin tuota joustoa. Toki tästä jää puuttumaan pellavan rouheisuus.

Näistä maastokankaista on jo jotain tehtykin. Nämä olivat pesussa ja nyt suunnittelen itselleni puseron lisäksi jotain pidempää. Tämä on siis trikoota ja oikein miellyttävää sellaista onkin, vaikka siinä keinokuitua joukossa siinteleekin.

Tämä ruokailuhuoneessa lojuva purkautunut kangaspakka on sitten niin herkullisen väristä – suklaa! – trikoota että en voi vastustaa. Ruskea ei ole ollenkaan minun värini, paitsi jos sitä löytyy kylmänä sävynä. Tästä aion ommella itselleni trikoohousut ja eihän väärä väri silloin haittaa, kun ei se tule kasvojen lähelle.

Housuista puheenollen minulla on kunnianhimoinen lähiajan tavoite: haluaisin tehdä tutkimuksen, minkälaiset vaatteet sopivat ympäripullukalle ihmiselle, minulle. Tähän tyyliin: pitkät leveät lahkeet / lyhyet leveät lahkeet, leveät lahkeet / kapeat lahkeet,  väljät housut / kireät housut, pitkä paita / lyhyt paita, väljä paita / myöden menevä paita jnejne… Jos kaikki tämä olisi samassa kuvassa, niin ei tarvitsisi aina samoja asioita ihmetellä.

Juu, just. Nythän se nimenomaan pitää tehdä, kun on kiireisin aika tulossa. Kaikkea muutakin pitäisi tehdä.

Onko teillä muuten ehdotuksia käyttökelpoiseksi päähineeksi? Jotain pitäisi keksiä. Eikä riitä pelkkä keksiminen, niitä pitäisi myös valmistaa useampi. Lippalakki, lierihattu, trikoomyssy, kangasahattu, virkattu pipo, virkattu lierihattu, lippahuivi, lippahuivi ilman lippaa, lippahuivi kuminauhalla, lippahuivi trikoosta tms.

Tavoitteita piisaa.
Nyt menen juomaan kahvia,
tyhjennän pöydän ja aloitan ”suomalaista tekstiiliteollisuutta Uudessakaupungissa”.  -Mervi-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top