Jotain ihan muuta

Yrittäjälle käy helposti niin, että firma nielee sinut kokonaan, eikä muuhun elämään jää aikaa. Näin olen kuullut muillekin käyneen. Ystävät jäävät, harrastukset harvenee ja jopa itsestään huolehtiminen saattaa unohtua.

Aiemmassa elämässäni olen ollut aktiivinen yhdistysihminen. Kuuluin invalidiyhdistykseen, reumayhdistykseen, omaishoitajayhdistykseen, mielenterveysseuraan….Olin jäsenenä johtokunnissa ja hallituksissa, tein jäsentiedotetta, kouluttauduin ryhmänvetäjäksi, kouluttajaksi, vertaistukihenkilöksi….ja juu – olin myös rikosten sovittelussa mukana. Nyttemmin nuo kaikki ovat jääneet, ei yksinkertaisesti riitä aika eikä puhti.

Näiden sijaan olen alkanut entistä enemmän viettää aikaa netin ääressä. Myönnän olevani suorastaan nettiaddikti. Ajattelinpa hyödyntää tuon ajan jotenkin viisaammalla tavalla. Jo muutaman vuoden ajan olen pyrkinyt järjestämään aikaa nettitukihenkilökoulutukseen, mutta aina on tullut jotain estettä, joko minulle tai koulutuksen järjestäjille.

Tänään se kuitenkin toteutui. Turun mielenterveysseura järjesti omilleen koulutuksen ja minäkin pääsin siinä siivellä mukaan. Olinkin itseäni nuoremmassa seurassa. Huomasin kauhukseni olevani vanha! Tähän asti noissa muissa yhteisöissä olen yleensä ollut nuorimpia osallistujia, joten oli ihan kauheaa todeta olevansa joukon vanhin.

Aamupäivän kuuntelimme teoriapitoista luentoa ja iltapäivällä teimme käytännön harjoituksia parityöskentelynä. Mitä tämä nettitukihenkilötoiminta sitten on?

https://www.tukinet.net/ on kriisipalvelua netissä. Yhteydenottajien avunpyyntöihin vastaajina on sekä palkattuja kriisityöntekijöitä että vapaaehtoisia, koulutettuja tukihenkilöitä, joihin minäkin nyt sitten kuulun. Tämä toiminta sopinee minulle sikäli, että se tapahtuu kotona ja itse valitsemaani aikaan. Toki tämäkin toiminta vaatii sitoutumista. Tuo tukinet-toiminta on hyvinkin monimuotoista: on sekä kahdenkeskistä keskustelua viiveellä tai livenä, mutta myös erilaisia ryhmiä.

Tällaista olin siis tänään opiskelemassa. Tulevaisuus sitten näyttää, onko tuo minun hommaani.
Oli muuten virkkaus mukana, mutta enpä ottanut edes esille, sen verran intensiivistä oli opiskelu.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top