Virkatulle lelukorille vuori

Tein tilaustyönä asiakkaalle lelukorin. Korin virkkaukseen en tässä puutu, olen jo näyttänytkin suorakulmaisen korin virkkaamisen (tässä).
Samoin olen jo esitellyt, miten tehdään pyöreän korin vuori (tässä)

Erittäin napakka suorakaiteen mallinen kori

Korin virkkasin kokolailla paksusta kuteesta metallisella virkkuukoukulla numero 10 (klik).  Korin mitat ovat: pituus 40 cm, leveys 30 cm ja korkeus 20 cm. Kori painaa 2,250 kg. Tein sen rullakuteesta ja koriin meni 3 rullaa. Pellavasydämestä ostettuna tuo määrä maksaa 3x 5,50 eli 16,50 euroa.

Asiakas valitsi koriin tällaisen vuorikankaan.  Hintakin näyttää näkyvän kuvassa 17,50 euroa per metri. Tähän koriin sitä meni 2 x 30 cm eli yhteensä 60 cm, jonka hinta on siis 10,50 euroa.
Tarvikkeet tähän koriin maksavat  yhteensä 18 euroa.

Ensimmäiseksi leikataan pohjakangas. Sen pitäisi olla korin sisäpohjan kokoinen. 

 

.

Pohjakankaan kulmat pyöristetään
 

Seuraavaksi mitataan korin ulkomitta. Koska valittu kangas on vain 112 cm leveä, joudun tekemään reunat kahdesta kappaleesta, leikkasin kaksi yhtä pitkää ja suunnittelin saumat vastakkaisiin nurkkiin.

Sivukappaleet ommellaan päistään yhteen ja huolitellaan. Huomaa, että jos kankaassa on tietty suunta, niin suunnittelet sen niin, että vaikkapa eläimet ovat päällipuolella pää ylöspäin. Onneksi tässä kankaassa elukoita on joka suuntaan… Tässä kohtaa minä ompelen saumaan Pellavasydän-etiketin. Ja olis hyvä olla sen verran tarkkana, että ompelee sen ulkopuolelle jäävään osuuteen – nyt se meni vahingossa korin sisälle. Noooh…

Etiketti taitetaan kahtia…

…ja ommellaan saumaan

 Seuraavaksi ommellaan päärme vuorikappaleen yläreunaan.

Sitten siirrytään alareunaan. Koska pohjakangas on mitoitettu sisämitan mukaan ja ”seinäkappale” taas ulkomitoilla, niin seinäkappaletta joutuu joko rypyttämään tai tekemään laskoksia. Minä päädyin tekemään jokaiseen kulmaan yhden laskoksen. Kaksi noista laskoksista osuus siis sauman kohdalle.

Kulma oikealta puolelta
saumallinen kulma nurjalta puolelta

Sitten vaan ommellaan seinäkappale ja pohja yhteen ja huolitellaan. Näyttää tältä nurjalta puolelta:

Valmis kori
 
Ja vielä yksi kuva, jotta mittakaava välittyisi. Kyllä tähän lelu poikineen mahtuu. Voi voi, meillä ei ole ensimmäistäkään lelua missään, että olis voinut kokeilla….
Tänään (nyt on vielä torstai, kun tätä kirjoitan) olen pitänyt vapaapäivän. Olen leikannut ja ommellut pellavatunikoita, lähetellyt sähköposteja, hoitanut keskeneräisiä asioita ja sen sellaista. Pirkko on ollut putiikissa tuuraamassa. Huomenna on taas ihan kiva mennä tapaamaan asiakkaita.
-Mervi-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top