Tarttis kuunnella asiakasta

Tekin olette varmaan jossain nähneet tällaisen tutkimustuloksen. Luulen että tämä on kansankielinen versio jostain ihka oikeasta tutkimuksesta. Joka tapauksessa jokaisen yrittäjän kannattaa näitä asioita miettiä.
 
Asiakaspalvelu on välittämislaji
MIKSI ASIAKAS MENETETÄÄN?
1 %   Asiakas on kuollut.
3 %   Asiakas on muuttanut.
5 %   Asiakas on siirtynyt kilpailijalle.
9 %   Asiakkaan mielestä hinta on liian korkea.
14 % Asiakas on tyytymätön tai tuntee itsensä huonosti kohdelluksi.
68 % Asiakkaan mielestä myyjä oli surkean vähän kiinnostunut hänen asiakkuudestaan.

Kaikkein puhuttelevin on luonnollisestikin tuo viimeinen kohta.
Tänään sain tästä omakohtaisen kokemuksen. Tai no, oikeastaan minun mokani voisi uudelleenkirjoittaa
 – myyjä ei kuuntele asiakasta

Pellavasydämeen tuli asiakas ja kysyi: ”Onko teillä jotain sellaista joka laitetaan kananmunien päälle, että ne pysyvät lämpiminä?” Nopeasti mietin ja aloin puhua paapattaa, niinkuin yleensäkin teen. ”On minulla yksi  malli sellaisesta kanasta, jonka SISÄLLE laitetaan munia, mutta enpä ole sitä vielä ehtinyt tekemään… Tässä meillä olisi kuitenkin tällainen pussukka – näytän asiakkaalle – tässä on tällainen thermovuori, että tässä kyllä pysyy munat lämpimänä. Mutta ei meillä ole sellaista, mikä laitettais munien päälle….”

Silmäkulmastani huomaan, että paikalle on kiirehtinyt Lissu, joka viereiseltä pöydältä nostaa esille virkattuja kanoja, JOTKA LAITETAAN KANANMUNIEN PÄÄLLE. Siis yksittäisten munien päälle….
Asiakas osti niitä kahdeksan.

Tuossa etualalla on puheena olevia tipuja
Tässä kuvat viime pääisiäiseltä. Olin silloin itse sairaslomalla ja sisareni Erja oli putiikissa ja somisti pääsiäisen näyteikkunat.

  Ja tässä vielä tämänvuotinen kuva, jonka olen kylläkin täällä jo näyttänyt:

Ai niin,  joku lukija halusi tietää, miltä tämä ikkuna näyttää ulospäin. Se kyllä käytiin kuvaamassa, mutta eipä tuosta oikein saa selvää.


”Roiskaus”

Luittekohan tämän viimeksi tulleen kommentin tuohon mattoideaan? Jonkun anonyymin mielestä hieno ideani ei ollenkaan täytä näyteikkunalle asetettuja  vaatimuksia, vaan on roiskaus jotain….. Olen edelleenkin sitä mieltä, että tuo ikkuna on kaikkein parhaimman näköinen ulospäin. Valkoinen matto näkyy pimeälläkin. Kolmas ikkuna näyttää tältä illalla.

Siinä komeilee tuollainen vanha nukke, jonka kädet on aika hankalannäköisessä asennossa. Lamppuna on ”roikkavalaisin” kunnes ikkunoihin ehkä saadaan kunnon valaistus.

Ikkunoista puheenollen, nämä torille päin olevat kolme ikkunaa ovat järkyttävän likaiset. Olenkos jo kertonut syyn? Niiden edessä kasvaa lehmuksia ja lehmusten mahlataimikäliemehu on roiskahdellut näihin ikkunoihin. Se on sellaista siirappia, ettei lähdekään ihan helposti pois ja aurinkoisilla ilmoilla ne näyttävät toooosi karmeilta.

Tänään kävi siivousfirmasta mies katsomassa tilannetta. Itselleni peseminen olisi tosi hankalaa, kun ikkunat aukeavat ulospäin. Sisältä niitä ei saa pestyä ja ulkona taas ikkunat ovat korkealla ja katu on viisto, joten tarvitaan jotain telineitä… Kaksi miestyötuntia 76 euroa.

 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tänään oli huippukiva päivä putiikissa. Kävi paljon asiakkaita ja oikein ihania asiakkaita. Koko aamupäivän sain puhella hauskoja. Iltapäivällä soitti yksi asiakas, joka oli vastikään lähtenyt putiikista. Hän soitti vain kertoakseen, kuinka ihanaa meillä on asioida, kauniita tavaroita ja myyjätkin kuulemma osaavia ja innostavia.

Lissu oli tänään viimeistä päivää töissä ja hän sai vielä erikoisterveiset, että on hyvä myyjä. Esittelee antaumuksella tuotteita, mutta ei sorru ylilyönteihin, väkisinmyymiseen. Pelkäsin, että mitähän iltapäivällä tapahtuu, kun yleensä extrahyvien tapahtumien jälkeen joku aina pudottaa maan pinnalle. Nyt oli poikkeuspäivä!

 Teksti kirjoitettu perjantaina yöllä klo 1:18, mutta julkaistaan vasta aamulla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top