Vastauksia Narukerälle

Naistenpäivän tulppaanikimppu

Sain Narukerältä haasteen ja tässä vastaukseni 11 kysymykseen. Kiitos haasteesta!

1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
 Yleensä olen haaveeni myös toteuttanut. Oikeesti, ei tule nyt mitään mieleen…hmmm…..
 
2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?

Toin kierrätyskeskuksesta nojatuolin, joka oli kauttaaltaan verhoiltu kankaalla. Päätin verhoilla sen uudelleen. En ollut koskaan aikaisemmin sellaista tehnyt, edes nähnyt, miten se tehdään. Mutta niin vain purin päällyksen, käytin niitä kaavoina ja sain kun sainkin aivan uudenlaisen nojatuolin itselleni. Loppujen lopuksi se vei liikaa tilaa ja hyvin vastentahtoisesti siitä luovuin. Oli se niin iso työ!

Kaksi vihkipukua olen myös tehnyt sukulaismorsioille ja ne olivat aika iso haaste myös.3. Jos olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun et osaa päättää mitä tekisit?

Ei ikinä. Aina keksin jotain. Yleensä nojatuolini ympärillä pyörii lankoja ja matonkuteita, voin napata niistä minkä tahansa ja aloittaa mitä mieleen tulee – sukat, pipo, kori… Koska itselläni on myymälä, ei ole niin väliä, mitä teen  – aina löytyy joku, joka tarttee!

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Virkkaamisesta pidän kaikkein eniten. Ehkä kaikkein mieluiten virkkaisin pöytäliinoja, mutta sellaisiahan ei kukaan enää nykyään tarvitse, joten pitää keksiä jotain muuta. Matonkudekorien ja -mattojen virkkaaminen on mieluista hommaa.

5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Varsinaisen työurani tein verotoimistossa, mutta työkyvyttömyyseläkkeelle jäätyäni aloin tehdä käsitöitä ”työkseni” ja nyt myyn niitä ja myös muiden tekemiä.

6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai sotilaallinen säntillisyys?

Kaikkialla, missä vähänkin aikaa viivyn, vallitsee täydellinen kaaos.

7.Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mut et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kauanko olet sitä säilönyt?
Oivoi, niitä on paljon: vanhoja lehtiä, kaikenlaisia korunosia ja muita härpäkkeitä ja jopa kilokaupalla kahvinpapuja – kuvittelen tekeväni niistä jotain ”tauluja”. Näitä on säilössä jopa 10 vuoden takaa. Puhumattakaan keskeneräisinä ostetuista kirjontatöistä…Olen oikea hamsteri ja kerään kaikkea mahdollista niin kauan kun jotain vaan kaappeihin mahtuu. Nyt alkaa tulla raja vastaan ja olen jo alkanut tyhjentää, kun tajuan, ettei niistä mitään synnykään.

8. Millaisella mielentilalla teet käsitöitä?
Teen aina käsitöitä. Sekä hyvällä tuulella että huonolla tuulella. En voi istua tekemättä mitään.

9.Oletko keksinyt joskus mielestäsi jonkin uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?
Kyllä. Neljä vuotta sitten en ollut koskaan missään nähnyt matonkuteesta virkattuja koreja, kun keksin tehdä sellaisen, toisen, kolmannen – nyt olen tehnyt ja myynyt niitä satoja. Monia omia kikkoja olen ”keksinyt”, vaikka eihän sitä tiedä, onko joku toinen ehtinyt ennen. Mutta
kuvitella voi  …

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Osaan kyllä monenlaista, mutta missään tapauksessa taitoni ei täyteen kymppiin yllä, olen sen verran huolimaton. Ehkä 9-.

11.Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?
Voi hyvänen aika, tähän en keksi yhtään mitään….omissakaan töissäni ei taida olla mitään sellaista kovin tunnepitoista ja onkohan niin, etten ole kovin paljon saanut lahjaksi toisten tekemiä?

Jos sinua kiinnostaa nämä kysymykset, niin nappaa mukaasi ja vastaa!  Pellavasydämen Mervi

Tämä asetelma sykähdyttää sydäntäni!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top