Juhlimme hyvän palvelun kera

Lisäys: Tässä tekstissä kommentit näkyvät hassusti – se johtuu siitä, että poistin tekstin väliaikaisesti ja lisäsin uudelleen.

Tämä teksti on kirjoitettu sunnuntaina yöllä, kun kaikkien pitäisi jo olla nukkumassa, mutta minäpä en saa unta. Jäi eiliset päivälääkkeet ottamatta ja nyt kärsin liian suurista vieroitusoireista, jotta kykenisin nukkumaan. Kello on 4:12. Ajastan tämän aamutunneille.

 
Tuollainen otsikko edellisen kirjoitukseni perään – sellaista elämä on – joskus hyvää ja toisinaan huonoa! Muuten, siihen postin palvelua koskevaan kirjoitukseeni pitää tehdä pieni lisäys. Valitin, että on tällaisia paikkoja – kuten posti – että sinne on pakko mennä asioimaan, kun ei ole vaihtoehtoja. Kerroin saman jutun sisarelleni ja hänpä oikaisi minua: postin lähetykseen ja vastaanottamiseen on olemassa vaihtoehtoja.

Matkahuolto tietysti kilpailee postin kanssa, mutta jää kyllä hinnoittelullaan jälkeen. Posti on edullisempaa ainakin suht kevyissä paketeissa. Mutta sen sijaan R-kioskeilla on varteenotettava vaihtoehto pakettien lähettämiseen ja myös vastaanottamiseen. Lisäksi ovat nämä uudet Smart-postilaatikot. Muutamista verkkokaupoista tilatut tavarat tulevat esim. Siwaan tai johonkin muuhun liikkeeseen. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat minulle vieraampia.  

Oletteko te käyttäneet ko. palveluita?  
Millaisia kokemuksia teillä näistä on?

Yleensä sunnuntaipäivät kuluvat minulla yöpuku päällä, mutta tänään oli poikkeus. Puolenpäivän aikaan olin jo näin pukeutunut, jopa hiukset pestynä ja vähän laitettunakin.  Tyttäreni otti muutaman kuvan.

Ensi vuonna tähän aikaan ”vietetään” mieheni 60-vuotispäiviä – hirrrrrveetä!
–   Just vastahan se oli 23  –
No, mutta tänään on siis vielä yksi  vuosi aikaa tuohon  täyteen vuosikymmeneen. 
Koska mieheni yleensä aina laittaa, ruoan tarjosin hänelle tänään siitä vapaapäivän ja menimme ”ulos syömään”. Kovasti ei sunnuntaipäivisin ole vaihtoehtoja, mutta valitsimme Suolaspuorin. http://www.sualas.fi/

<p> Annikki Nyholm 2009</p>

Ravintola Sualaspuar - Uusikaupunki, Finland

Suolaspuor nimi tulee täkäläisestä murteesta ja taitaa tarkoittaa suolavarastoa. Ravintola sijaitsee aittarannassa, meren äärellä (me sanomme sitä pasklahreks). Nuo punaiset makasiinit ovat tainneet muinoin olla suola- tai viljavarastoja ja sittemmin otettu ravintolakäyttöön. Yhdessä niistä on myös museo/kirpputori.

Kuvia en muistanut sisältä ottaa. Sisätilat on sisustettu vanhoilla esineillä. Itse pidän niistä kovasti, mutta ehkä näitä olisi voinut vähän enemmän nostaa esille. Toisaalta olivat hiukkasen ehkä päässeet nuhjautumaan, vai vaikuttaako tuollainen hämyvalaistus vaan sellaiselta.

Meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja minä heti testaamaan palautteenvastaanottamisvalmiutta – phah, mikä sana! Oli nimittäin kovin liukas reitti ovelle, joten sydän syrjällään keppieni kanssa siellä hipsuttelin. Palaute otettiin hyvin vastaan ja heti kohta hän (myöhemmin tulin tietämään että meitä palvellut henkilö oli yrittäjä itse) lähtikin hiekottamaan polun.

Meillä oli ruhtinaalliset oltavat, samassa tilassa oli vain yksi pariskunta, joka teki lähtöä kun me tulimme. Taas kun me olimme lopettelemassa, tuli toinen pariskunta syömään. Oli oikein mukavaa. Ruoka oli erinomaisen hyvää, me emme kaipaa mitäään erikoisuuksia/kummallisuuksia. Mieheni otti Wanhan ajan sipulipihvin – naudan kypsäksi paistettu ulkofilepihvi, paistettua sipulia, smetanaa ja suolakurkkua tikkuperunoiden kera.

Tyttäreni valitsi Possua Bearnaisekastikkeella  – porsaan ulkofilepihvi ristikkoperunoilla ja minä valitsin
Metsästäjänleikkeen – porsaan ulkofile, kanttarellikastike ja tikkuperunat. Annokset olivat sopivat ja kaikkien ruoka oli maittavaa. Leipäkin oli kuulemma talossa leivottua ja paistettua ja maistui todella hyvältä, vaikkakin ilman voita. Ei löytynyt mitään moitittavaa.

Syntymäpäiväsankari on tuo valopää, jolla on juuri sytyttänyt! Valokuvaajan lapsus…. Tuo iloisesti naurava tyttö on minun – siis meidän!

Ravintola on kahdessa tasossa, joten en tietenkään lähtenyt koluamaan portaita ylös, mutta sen mitä tästä paikalta näin, niin huomasin, että taulut ovat uusikaupunkilaisen Olavi Juutilaisen maalaamia, tai ainakin hänen maalauksiensa painotöitä. Mielestäni ne ovat oikein kauniita, meilläkin on yksi painokuva kehystettynä.

Mirva valitsi jälkiruoaksi suklaakakun

Söimme tosiaan jälkiruoankin. Aarre ja minä valitsimme Puarin tyrnijäädykkeen, johon kuului myös uusikaupunkilaista marenkia (se on aivan erityistä) ja tyrnikastiketta. Sopivan makea lisä ruoan päälle.

Oikein oli mukava ruokahetki ja kotiin lähtiessä olo tyytyväinen, ruoka-annos oli juuri sopiva, ei liikaa, muttei liian vähänkään. Kotona keitimme kahvit ja sitten päiväpötköille! Ihan mukava sunnuntaipäivä. Illalla tytär sitten lähtikin linja-autolla Turkuun opintojensa pariin. Sitä ei enää kauan kestäkään, vaan valmistuminen alkaa jo häämöttää.

10 kommenttia:

 1. Oletpas sinä kaunis ja niin on tyttäresikin:)
  Mä olen noutanut pakettini joskus Siwasta ja hyvin on toiminut. Ärrästäkin on tullut aikoinaan haettua mutta Smartiin en ole vielä tutustunut. Se on ihan hyvä että on vaihtoehtoja:)

  Vastaa

  Vastaukset

  1. Oijoijoi…täällä kiitetään posket punehtuneina.

 2. Siwasta olen paketteja hakenut. Hyvin on toiminut, tekstiviesti tulee, että tietää paketin tulleen

  Vastaa

  Vastaukset

  1. Voikos Siwan kautta lähettää paketteja, ei ehkä?

 3. Kivasti ootte käyneet syömässä. Mukavaa vaihtelua, varsinkin miehellesi;)
  Mulle tuli paketti MyPack lähetyksenä Zalandosta. Sain hakea sen lähimmästä Valintatalosta (postikin on ihan vieressä). Pakettin matkaa seurasin koodilla netistä. http://www.mypack.fi/start.action

  Vastaa

  Vastaukset

  1. Niinpä. Ilmeisesti postilla on paikkakunnasta riippuen sopimuksia joidenkin liikkeiden kanssa, että niistä voi hakea paketit. Mutta lähettäminen taitaa edelleen tapahtua vain postin kautta, plus nämä Smart-laatikot.

 4. kiitos mukavasta palautteesta! tulen tutustumaan liikkeesi kunhan ehdin. ja kuulin että teiltäkin on saanut erinomaista palvelua.
  terveisin annikki sualaspuarista

  Vastaa

 5. Kun joskus tässä tuonnoin kirjoitit, miten mahtaisit houkutella niitä HaukiCampilaisia – vaimitänenytolivatkaan – puotiin, niin äsken just merkkasin kalenteriin Uudenkaupungin kukkamessut toukokuussa… Ne ainakin ovat sellaiset, että meitä yhdistyneitä puutarha- käsityöihmisiä on paljon 🙂 Ja toukokuu o tuossa tuokiossa !! Toivoakseni 🙂

  Vastaa

  Vastaukset

  1. Aivan! Ensimmäisillä kukkamessuilla olin mukana myymässä tuotteitani, mutta se oli turha reissu. Kukat tekivät tosi hyvin kauppansa, mutta käsityöt eivät. Toisaalta se on hyvä, että keskitytään varsinaiseen aiheeseen. Mutta se on tosi, että silloin pitää olla ”asialla” että kukkamessujen kävijät ovat varmasti tietoisia paikkakunnan muistakin palveluista. JOS keksisi jonkun käsityöidean, joka liittyy todella läheisesti kukkien kasvatukseen tai puutarhaan, niin niiden kanssa voisi vielä yrittää messualueellekin myymään. Olen vaan niin huono liikkumaan, että tarvitsisin välttämättä jonkun avuksi (tai paremminkin itseni tilalle) Mutta nähdää siis kukkamessuilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top