Lisää taidetta – Amos Rex

Edellisessä postauksessani – täällä – esittelin meidän kulttuurimatkan ensimmiset kohteet. Nyt seuraa jatkoa, lisää taidetta – Amos Rex. Olipa taas nähtävää, heti ulkopuolelta alkaen! Tässä taas sattumanvaraisia otoksia.

Heti alkuun törmäsimme taiteeseen, jota oli vaikea hahmottaa.

Olishan siellä myös kuvia, jotka näyttivät ymmärrettäviltä ja toki kuvia, jotka hätkähdyttivät, kuten Elina Brotheruksen teos ”rakkauden jäljet”

Tämän allaolevan kuvan otin sen kauniin sinisen värin takia. Keskimmäisen kuvan, koska teos oli muista poiketen niin ”selkeä”.

Tuohon allaolevan kuvasarjan viimeiseen teokseen en saanut mitään otetta, mitään ajatusta, mitä siinä ehkä kuvataan…

Sensijaan jotkut teokset aiheuttivat välittömän tunnereaktion ja joku taas, että ”tuon osaisin itsekin tehdä”, olenko siis taiteilija? Enkä löytänyt vastausta kysymykseeni, mikä on taidetta?

Tämä teos aiheutti minussa reaktion ”Voi, mikä työmäärä!” Sillä näen, että teos muodostuu pienistä läpysköistä, jotka on tehty päällystämällä rautalankarengas sukkahousumateriaalilla. Ihailen sitä, miten

Suomen hevosen päivänä… Tätä en ymmärtänyt. Ymmärrätkö sinä?

Tämän minä ymmärrän! Illansuussa siirryimme hotellille, Scandic kallio. Tyttäreni oli ensitöikseen valinnut ravintolan hotellin läheltä ja hyvää oli tämä maksa. Ravintola Kallion Sävel. Ruoka oli hyvää ja palvelu iloista, mutta ruokien saamisessa tapahtui pieni kömmähdys, joka kyllä sitten hyvitettiin.

Päivä oli tapahtumarikas ja nukuinkin yön oikein hyvin. Aamiaisella oli vastassa tuollainen tietoisku, jollaiseen en ole ennen ”törmännyt”. Se kyllä vaikutti tarkoittamallaan tavalla, sillä söin KAIKEN mitä olin lautaselle ottanut. Eli otin lautaselle vain sen verran, mitä kuvittelin syövänikin. Käy katsomassa täällä.

Jatkoa seuraa, vielä on esittelemättä meidän toisen päivän, sunnuntain, kohteet.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top