Ompele näppipyyhkeet toisin

Edellisessä postauksessa näytin, miten yleensä ompelen näppipyyhkeet. Nyt näytän toisen tavan, ehkä helpomman?

Valitsin ”aarteistostani” vanhan, jonkun kangaspuissa kutoman käsipyyhkeen. Leikkasin pois keskikohdan, missä oli ristipistoilla nimikirjaimet. Näin sain kaksi sopivan kokoista näppipyyhettä. Valitsin värimaailmaan sopivan kangastilkun.

Kapea soiro ommellaan vielä kapeammaksi nauhaksi. Suorakaiteen mallisesta kangaspalasta leikkasin kaksi kulmaa pois.

Pyyhkeen yläreuna taitellaan halutulla lailla niin kapeaksi, että se on yläosan levyinen, mutta yläosaan jää kuitenkin saumanvarat molempiin reunoihin. Muut reunathan ovatkin sellaisenaan valmiit.

Ompele pyyheosa kiinni toiseen yläosan kappaleeseen. Sitten aseta toinen yläosan kappale tämän ompeleen päälle ja kiinnitä se nurjalta puolelta, jolloin näet, että ensimmäinen ommel peittyy.

Nyt sinulla on molemmat yläosan kappaleet kiinni pyyhkeessä. Vasta nyt ommellaan nämä kappaleet reunoistaan toisiinsa. Pyyhe jää niiden väliin. Yläreuna jää tässä vaiheessa ompelematta. Sen molemmin puolin jätetään noin sentti ompelematta, kts. kuva

Avoimen yläreunan kautta pyyhe käännetään oikein päin. Nyt ommellaan yläreuna – ensin siihen voi silittää taitteen. Jos valitaan kiinnitys nappilenkillä, se lenkki ommellaan tässä vaiheessa kiinni yläreunaan.

Löysin tähän näppikseen täsmälleen sopivan vanhan napin. KIERRÄTYS kunniaan! Nappi on ommeltava sopivalla ”kaulalla”, jotta tuo nauha mahtuu olemaan. Ohje esim. täällä.

Ja näin pyyhe on valmis. Se on ihan kivan ja siistin näköinen myös nurjalta puolelta, oikeanpuoleinen kuva.

Eikun ompelemaan se toinen…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top