Häät vuosi sitten

Muistatte varmaan, miten itsesäälissä ryvin vuosi sitten heinäkuussa, kun en päässytkään tyttäreni häihin. Makasin sairaalassa leikkauksessa. Eilen lähtivät tuo tytär ja hänen miehensä takaisin kotimaahansa Skotlantiin. Saimme pitää pari viikkoa heitä vieraita. Tai no, ympäri ämpäri kiersivät etelä-Suomea.

Silloin vuosi sitten monet kysyivät valokuvia häistä. En niitä silloin saanut, vasta nyt on kuvat julkaistu. Hienosti odottivat niin kauan, että me saimme ne nähdä ennen julkaisua. Jos sinua kiinnostaa yli 300 kuvaa skottihäistä sen pieniä yksityiskohtia myöten, käy facebook-sivullani. Täällä.

Sama tyttöhän tuo oli kuin 10 vuotta sitten, kun viimeksi näimme. Ja mukava poika on vävykin. Ystävällinen. Läheskään kaikkea juttua en ymmärtänyt, sen verran huonoa on englanninkielen taitoni. Toimeen tulimme kylläkin.

Tässä taidetaan vähän elätellä toiveita, että joskus vielä Suomeen muuttavat, Greg ainakin kertoi sen olevan mahdollista. Ensimmäistä kertaa elämässään kävi saunassa ja tykkäsi kyllä. Ainakin sanoi tykkäävänsä. Sen sijaan ulkohuussi – joka sekin oli uusi elämys – ei tuntunut luontevalta. Ruoka näytti kelpaavan, sitä vaan ihmettelin, että maidon sijaan aina joivat cocista.

Pieni retki tehtiin kaupungin omistamalle Lautveden saunalle, päästiin saunaan ja uimaan – kuka sitten uskalsikin – ja nautiskeltiin suomalaisesta makkarasta ja mansikkakakusta. Ja uskokaa tai älkää – nämä ovat tasan ainoat kuvat, jotka otin koko vierailun aikana! Hölmö minä.

Suunnittelin, että otetaan koko perheen kuva, kun molemmat tyttäret olivat käymässä, mutta enhän sitä muistanut tohinoissani. Noh, muistot säilyvät ilman kuviakin.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top