Luopumista

Lauantai on käytetty muuttoon. Mies on raahannu oikein urakalla tavaraa vanhasta kodista uuteen . Paitsi että – nyt justiinsa kuulen – se onkin leikkaamassa ensimmäistä kertaa uuden kodin nurmikkoa!

Tiedättehän sen tunteen, kun muuttaessaan tajuaa, miten hirveästi omistaa. Niin paljon tavaraa. Niin älyttömän paljon TURHAA tavaraa. Miten monta paria pussilakanoita ihminen tarvitsee? Kaksi. Toinen pyykissä tai kuivumassa ja toinen käytössä. Ei niitä tarvitse olla koko kaapillista.

Mutta onhan se surullista, että joutuu laittamaan pois ihanat vanhat Arabian kipot ja kupit. Niitä vaan ei tule käytettyä. Eikä ne mahdu kaappeihin.

Pois, pois…

kuparipannu, 4 l
muovipäiset aterimet, kuuden sarja
Arabian Kirsikka-sarjan pullalautasia
Arabian kulho
Arabian Uhtua-sarjan lautasia 3 kpl
Englantilaiset lautaset 6 kpl

Osaako kukaan kertoa tästä alimmasta Rörstrandin lautasesta jotain? Näyttää kovin 60-lukuiselta. Näitä pulla- tai alkuruokalautasia on 9 kpl ja ne ovat käyttämättömän näköisiä. Yhtään en muista, mistä olen nämä saanut. Mitään muuta tästä sarjasta ei meillä ole. Alapuolella tällainen leima:

Arabian niin söpöt soikeat tarjoilulautaset ja kipot
sokerikko ja kermakko Alpakkaa
Kolme puuvillapeitettä

Tämä kynttilänjalka on minusta mielenkiintoinen. Siinä on jotain Aarikkaa, mutta lienee jonkun itsetekemä, vai onko joku teistä nähnyt tällaista muualla?

Kaikki nämä ja paljon muuta poislaitettavaa haluaisin kyllä säilyttää, mutta keittiön pieneen kaapistoon ei mahdu. Toivottavasti nuo Puustellin hyllyt kestää runsaan painon.

 Mä vaan en halua mitään vitriinä olohuoneeseen. ”Tässä on meidän hienot astiat, katsokaa nyt”. Niin kauan karsin ja karsin, että kaikki mahtuu pariin kaappiin. Loput huuto.nettiin tai paikalliselle fb-kirpparille. Olin muuten ilmoittanut jo kahdet lautaset nettiin myyntiin ja sitten jäin ihmettelemään, miksei mun aikaisempaa tunnusta hyväksytty ja sitäpaitsi ei siinä kysytty mistä hinnasta aloitetaan, eikä korotuksia… hmmm….. ainiin, olinkin Tori.fi:n sivulla enkä Huuto.net:ssä. Hölmö minä.

Tämä kirjoitus muuten alkoi ihan eri tavalla ja otsikkokin oli ihan eri. Ja kuvakin oli ihan eri. Tällainen.

 Hampaitten valkaisuun,  mars! Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top