Virkkausharjoituksia

Työharjoittelijan eilinen päivä oli todella harjoituksen täyteinen. Eräs asiakkaani vihjasi, että Avussa on pöytätabletin ohje. Kävin lehden ostamassa ja sen ohjeen kanssa harjoittelimme pylväiden tekemistä. On ilo katsoa innostunutta virkkaajaa! Ei haitannut, vaikka meni vähän ”ylitöiksiksin” kun piti saada projekti valmiiksi.

Alku oli – niinkuin aina – hankalaa, mutta viimeiset kerrokset Ripsa osasi ihan itse lukea ohjeesta. Hyvä Ripsaaaaa!

Tein kokeiluja erivahvuisista langoista. Turkoosilla kalalangalla tehtynä tabletti jää kupinaluseksi. Vihreä Sublime-lankainen oli muuten kaikkein ihanin virkata, mutta ei tämäkään kokonsa puolesta käy alkuperäiseen tarkoitukseen. Punainen moppilanka olisi varmaan ihan hyvä, mutta tuo työ jäi puolitiehen. Ylin, harmaa, on rullakudetta ja siitä tulisi 35 cm halkaisiljaltaan, kuten ohjeessa on tarkoitus. Nyt tuo Ripsan työ on kesken ja vaatii vielä höyryttämistä tai jotain…

Tässä siis erittäin helppo ohje, tällaisen väsää ”muutamassa minuutissa”.
__________________________________________________________
Erittäin epätavallista, että olen ylhäällä näin aikaisin. Kello oli kuusi, kun ovi pamahti ja minä ihmettelemään, että tuleeko joku remonttimies ovikelloa soittamatta. Se olikin mieheni, joka vasta lähti töihin! Ensin meinasin kellahtaa takaisin sänkyyn – tai kyllä sen teinkin – mutta kun olin virkeä, päätinkin lähteä hommiin. Jahka saan tämän tehtyä, leikkelen ja ompelen muutaman pipon. Tämän päivän paikallislehdessä on mainos ”Päähänpistoja”, jossa luvattiin monenlaisia pipoja, myssyjä ja hattuja. Illalla homma jäi kesken. Kesäpipot ja myssyt pitää vielä kaivaa esille talvisäilöstään.
Miten paljon enemmän sitä saisikaan päivässä aikaiseksi, jos nousisi ylös kello kuusi eikä kello kymmenen!
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top