Pieni raha

Tämä ilta oli poikkeuksellinen. Vietin sen taidetalo Pilvilinnassa kenraaliharjoituksissa. Pilvilinna on Raija ja Pentti Nokkalan taidekoti, ainutlaatuinen sekoitus kotia ja taidetta. Paikka, missä voi tutustua naivistitaiteilija Raija Nokkalan taiteentekemiseen ja sen tuloksiin. Joka ikinen paikka talossa sisällä, sen ulkopuolella ja ympäristössä on taiteen kyllästämä. Mihin vain katsot, aina silmiin osuu jotain ennennäkemätöntä.

Ensimmäistä kertaa teatteriryhmä Lentävä Lokki esiintyy em. Pilvilinnassa. Myöhemmin kesällä esitykset siirtyvät kaupungille, meren rantaan. Mutta nyt Nokkaloiden saliin on lavastettu näyttämö ja rakennettu katsomo. Uskomatonta ”uhrautumista” taiteen tekemiselle.

Huomenna ensi-illassa on Sirkku Peltolan Pieni raha -näytelmä. Olen hankkinut tähän osan puvustuksesta, osa on näyttelijöiden omaa vaatetusta. Olenhan jo monesti kertonut, miten paljon tykkään puvustamisesta? Tähän – kuten yleensä muihinkin esityksiin – osa puvustuksesta löytyi kirpputorilta ja kierrätyskeskuksesta, mutta jotain olen valmistanut itse.

Päänäyttelijän puvustus oli muuten jo aika hikiseksi käynyt. Ja vähän jo repeytyneetkin. Siksi vauhdikkaat on harjoitukset olleet. Pääsin siis ensi kertaa käynnistämään uuden pesukoneen ja nyt pyykit ovat kuivausrummussa. Mitään käyttöohjeita mistään löytynyt, mutta pyöriii ne!

Vielä tuosta Pilvilinnasta. Kerroinkin isäntäväelle, miten erilaista voi sisustus olla. Meillä kun se on harmaata, harmaata ja harmaata. Ja hiukan mustaa ja valkoista. Nokkaloiden kodissa ei harmaata löydy varmaan mistään – jaa noh, ehkä maalausten kissojen tassuista?

Susannan työhuoneen Susannalle laitoinkin jo kommenttia. Ajattelen usein häntä pohtiessani omaa sisustustyyliäni. Siinä on toinen koti, joka on aivan toisesta ääripäästä kuin meidän. Värikäs, iloinen ja persoonallinen. Saattaa olla että oikeat taiteilijat ”vaativat” väriä ympärilleen?

Sisustustyylin muuttaminen on innostavaa – kuin aloittaisi uuden elämän – mutta toisaalta ….hmmm…. kallista? Jopa surullista. Niin paljon tavaraa, mikä ei enää sovi mihinkään. Kuten tämäkin laatikollinen (satunnainen otos purkamattomista tavaroista)

Mun romuromantiikkaa… mihin joutuu kahviprännäri, helmitaulu, itsetehty keramiikka, sika-leikkuualusta jne…? Olemme nimittäin puolison kanssa erimieltä siitä, että voiko jotain tällaista yhdistää moderniin sisustukseen. Minun mielestäni voi, mutta…

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top