Noloa

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että ison korin tekemiseen liittyi nolo tarina. Tässä se tulee.

Korin halkaisija on 30 cm ja korkeus 35 cm

Hyvissä ajoin ennen joulua asiakas tilasi matonkuteesta virkatun korin tyttärelleen lahjaksi. Viime jouluna tein hänelle vastaavia, mutta pienempiä, peräti kolme. Sovittiin, että kori on valmis 22.12. sillä seuraavana päivänä hän lähtee joulua viettämään. Noooh, tuona päivänä asiakas tietysti tulee koriaan hakemaan, mutta minä olen unohtanut sen tyystin. Virhe nro1.

Lupaan tehdä korin illan aikana ja kysyn osoitteen, mihin kävisin sen viemässä. Olkoon osoite nyt tässä kirjoituksessa keksitty Kellokuja 2 as 13. Kirjoitan osoitteen lapulle, muuta tietoa minulla ei asiakkaasta olekaan, ei nimeä eikä puhelinnumeroa. Virhe nro 2.

Sattui rauhallinen iltapäivä (joulunaluspäivät olivat rauhallisia) ja kolme tuntia virkattuani sain sulkemisaikaan korin valmiiksi. Sattui olemaan pyryilma ja liukasta keliä. Minä sinne annettuun osoitteeseen tarpomaan keppieni kanssa. Oli muuten aika epätoivoinen olo.

Ei ketään kotona. Ei voi olla totta, joudun tulemaan vielä uudelleen…tai sitten…. jospa. No, minä uskalsin mennä naapurin puheille. Kerroin tarinani ja hän lupasi pitää naapuriaan silmällä ja viedä korin heille, kunhan tulevat kotiin. Sattumoisin hän oli kuitenkin katsonut korin pohjalla olevaa kirjoittamaani osoitetta ja huomannut, että minä olin käynyt väärällä ovella! Kun oikea osoite oli as. 13, minä kävin ovella 3.Virhe nro 3.

Tämä ystävällinen naapuri kävi sitten korin toimittamassa oikeaan osoitteeseen ja asiakkaani soitti minulle, koska olin pyytänyt ilmoittamaan, että asia on ok. Arvatkaa vaan kuinka paljon minua nolotti!

Tein mielikuvaharjoitusta, jolla pyyhin tapahtuneen mielestäni, jottei koko joulua tarvinnut kiukutella typeryyttään. Aika hyvin onnistuinkin unohtamaan. Sittemmin asiakas kävi maksamassa korin ja nyt asia on ok. Toivottavasti otin tästäkin tapauksesta opikseni. Tilaukset kannattaa kirjoittaa yhteen ainoaan vihkoon ja sitä vihkoa pitää myös seurata aika ajoin.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top