Satu, joka onkin ihan totta: Äidin lapaset

Pirkko oli aivan häkeltynyt, kun aloimme myydä lankoja. Uusia merkkejä ja laatuja tuli koko ajan lisää ja hän koki, ettei hallitse niitä. Enhän minäkään, mutta olin sentään tilatessani jo vähän tutustunut. Pirkko tokaisi, että ”on se kumma, etten tunne lankoja, vaikka olen 6-vuotiaasta asti neulonut”. Sitten hän kertoi tällaisen tarinan:

Asuimme saaressa. Olin 11-vuotias, kun äiti lähti synnyttämään nuorempaa sisartani. Oli kovat pakkaset ja äiti oli ilman lapasia. Äiti viipyi viikon sairaalassa ja sinä aikana minä kudoin hänelle lapaset. Ei sentään tarvinnut lammasta keritä, mutta kaikki muu piti tehdä: karstata villa ja kehrätä se langaksi. Kun isä lähti äitiä ja pikkusiskoa hakemaan, hänellä oli äidille viemisinä kutomani uudet lapaset!

Kuinka moni 11-vuotias tänä päivänä tietää, mistä ja miten lanka tehdään, lapasten kutomisesta puhumattakaan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top