Leima otsassa?

Muistatteko, että kerroin kesällä ollessani Traumaosastolla, että siellä oli hoitajia myös täältä tekonivelosastolla? Oli kesä ja tämä ”oma” osastoni oli suljettu, joten jouduin traumalle ja osa hoitajista siis myös. Eikä siitäkään kauan ole – maaliskuussa – kun olin täällä kirurgisessa. Niin ja vuonna 2012 ja 2011.

Monet hoitajat ovat siis tuttuja. Minun on tosi vaikea muistaa kasvoja ja toiset jäävät mieleen paremmin kuin toiset. Nyt olen todennut, että jonkun hoitajan tullessa vuoroon, minulle tulee kummallinen olo. Sitten ajan kanssa  ” piuhat yhdistyvät” ja muistan, että tuon hoitajan kanssa on ollut jotain häikkää. Parhaiten mieleen ovat jääneet virkaintoiset jääräpäät.

Jos minulle aletaan neuvoa jotain yksinkertaista juttua ja vielä kinaamaan siitä, voit varmaan kuvitella, että alkaa nousta karvat pystyyn. Olen käynyt tämä läpi jo niin monet kerrat että osaan ulkoa, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu ja mitä pitää tehdä. Tiedän kyllä että pitää olla oma-aloitteinen, ja että pitää yrittää, vaikka ei jalka toimisikaan… yksi nuori hoitaja yritti päteä, se saattoi johtua myös mukana olleista kahdesta muusta hoitajasta, mutta minun ärtynyt suhtautumiseni taisi kertoa hänelle, missä mennään. Kerroin hänelle, että olen ollut 18 kertaa leikkauksessa ja tänä vuonna tämä on jo kolmas lonkkaleikkaus. Seuraavan kerran tavatessamme suhtautuminen olikin jo toinen.

Ihan varmasti myös potilaat jäävät hoitajien mieleen. Kuinkahan moni huokaa syvään, kun huomaa joutuvansa minua hoitamaan?

No nyt tuntuu jo tosi hyvältä! Pääsin tänään suihkuun ja sekin sujui ihan hyvin. Eilen minua kävelytettiin sauvojen kanssa ja se sujui ihan hyvin, oli selvästi vakaanpaa kuin eilen. Nyt pitää vaan vaihtaa pyörätuoli sauvoihin. Yksi ongelma silti on, ja se johtuu jalan pituuden lisäämisestä. Sinä aikana, kun olin ilman niveltä, jalka lyheni hurjasti. Nyt se on pitänyt korjata ja lihakset ja jänteet kyllä kertovat sen! Yritän pikkuhiljaa saada kireyksiä helpottamaan, mutta vielä on saatava pitää tyynyä polvitaipeen alla.

Mikäs täällä on ollessa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top